in

2020 Yılının En Popüler Telefonları – Alınabilecek Akıllı Telefon Önerileri

Teknoloji geliştikçe ve toplum bu gelişmelere ayak uydurdukça vazgeçilmez bir hale gelen telefonlar her yıl satış rekorları kırmaktadırlar. Bu popülariteleri tabi ki sadece markalarına bağlı değildir. Fiyat performans konusunda piyasadaki diğer rakiplerine göre öne çıkmaları, kamera kaliteleri, sarj depolama kaliteleri ve süreleri ve bir çok dahili özelliklerine bağlıdır. Telefon piyasasında ise bu özellikleri yakalayarak pazar liderliğine oturmak için gerçekten rekabetçi telefonlar gereklidir. Bizde sizler için 2020 yılının en popüler telefonlarını derledik. Alınabilecek akıllı telefon önerileri adlı yazımıza göz atmanızda fayda var.

İçerik Tablosu

Oppo A9 2020

6.5 inç devasa bir ekran ve muhteşem özellikleriyle Oppo A9 2020, listemize girmeyi hak ediyor. Fiyatı ve pil ömrü ile de dikkatleri üzerine çeken akıllı telefon 2020 yılın en popüler telefonları arasında eşsiz bir fırsat olarak ortaya çıkıyor. Kavisli ön ekrana sahip telefonun ışığa tepkime veren bir dış kalıbı bulunmakta. Arka ve yan kısımları ise plastik, bu özellik telefonun ağırlığını düşürerek daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlarken, görüntü bakımından da taviz verilmemesini sağlıyor. Ekranı ve arkasında koruyucaya da sahip olan telefon 720×1600 en boy ölçülerinde bir ekran sunuyor. Ekranın ölçülerinden şikayet edebilirsiniz ancak Oppo A9 akıllı telefonunda dpi değerleri çok yüksek, bu da daha kaliteli bir görüntü elde edilmesini sağlıyor. 5.000 mAh pil ömrü ile ise size uzun kullanım sağlıyor. Bu pil performansına hayran kalacağınızdan eminiz. Dahası telefon üzerinde 5 tane kamera bulunmakta. Son nesil akıllı telefonlarda kamera sayısının artması trendi Oppo A9’da etkilemiş görünüyor. 1 tane ön kamera ve 4 tane arka kamera bulunmakta. 4 GB ram ve 128 GB depolama da akıllı telefonun diğer özelliklerini oluşturmakta.

2400 TL bandına yerleşen telefonu bu fiyatlarda bulabilirsiniz, fiyat performans açısından iyi bir şeçim olabilir.

Huawei P30 Pro

Çinli akıllı telefon üreticisinin akıllı telefon sektöründe derin bir etki bırakmasını sağlayan Huawei P30 Pro üstün özellikleri ile insanların dikkatini üzerine topluyor. Tasarım bakımından şaşırtıcı detayları ve inanılmaz hatlarıyla telefona aşık olmanız muhtemel. 32 megapiksellik ön kamerası ve 50x zoom özelliğine sahip arkada bulunan diğer 3 kamerası ise sırasıyla 40 mp, 20mp ve 8 mp özelliklerine sahip. Bu özellikleriyle 6 GB ram ile taçlandırılan telefon ile bütün performans gerektiren işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ekran boyutu ise 6.4 inç büyüklüğüne sahip. Tek olumsuz yanı olan telefon ne yazık ki normal standart kulaklık girişine sahip değil.

Gözü performansta olan, cebinde bir canavar taşımak isteyen kullanıcılar için çok iyi bir seçenek olabilir. Akıllı telefon sunduğu özellikleriyle fiyatını da sonuna kadar hak ediyor.

6500 – 7000 TL bandında bulabileceğiniz telefona bu fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Fiyat performans telefonları liginde liderlerden olan biri Xiaomi her zaman kullanıcılarını memnun etmeyi bildi. Xiaomi Redmi Note 8 Pro ile de bu alışkanlığına devam ediyor. 6.53 inç ekranı ile video ve internet gezinmelerin de büyük avantajlar sağlayan telefonun ekran çözünürlüğü ise 1080 x 2340 çözünürlüğünde. 64 GB dahili hafıza ile rakiplerine göre daha az depolama hacmi sunan Redmi Note 8 Pro, 4 GB Ram ile ortalama bir özelliğe sahip. 4500 mAh kapasiteli şarj depolaması ise günlük kullanıcılar için oldukça yeterli. Kamera kısmında ise Redmi Note 8 Pro fiyat bandında iyi özelliklere sahip desek yanılmış olmayız. Ön tarafında 20 megapiksel bir kamera bulunurken arka tarafta da 3’lü kamera sistemi görmekteyiz.

 

Fiyat performans severlerin alınacaklar listesinde olması gereken bir telefon olarak karşımıza çıkan Redmi Note 8 Pro ortalama 2700 TL gibi fiyatlarla alıcısıyla buluşuyor

Samsung Galaxy A71

6.7 inçlik Super Amoled ekranıyla adeta akıllı telefon kullanıcılarını büyüleyen telefon, tasarım hatlarıyla üstüne dikkatleri toplamayı başarıyor. Üst segment akıllı telefonlar liginde rekabet halinde olan Samsung Galaxy A71, 1080 x 2400 piksel çözünürlüğü ile güzel bir ekran deneyimi sunmakta. 6 GB Ram ve 128 dahili hafıza depolama özellikeri ile de üst segment akıllı telefonlar içerisinde yeterli özelliklere sahip. Pil kapasitesi alanında ise 4500 mAh ile kullanıcılarını üzmeyecek cinsten bir pil ömrüne sahip olduğunu söyleyebiliriz. Artırılmış ve geliştirilmiş güç modu ile ikinci günü bile rahatlıkla bu telefonla çıkartabilirsiniz.Kamera tarafında ise dört arka kameraya sahip olan Samsung Galaxy A71 arkasında dört kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu kameralar ise 64 megapiksel çözünürlüğe sahip. Ön tarafta ise 32 megapiksel değerinde bir kameraya sahip olan telefon, kamera konusunda kullanıcılarına üstün bir deneyim sunmayı başarıyor.

Samsung Galaxy A71 üst segment akıllı telefon tercih edenlere daha uygun bir seçenek olabilir. Akılı telefonu 3500 TL gibi ortalama fiyatlara sahip olabilirsiniz.

 

 

 

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
şakir
şakir
3 yıl önce

öneriler güzelde , paran var mı sorun yok 🙂