Menu
in

Balık Yedikten Sonra Yoğurt Yenir Mi Sorusu

Balık yedikten sonra yoğurt yenir mi diye sorduğumuz dönemlerde aslında her birimiz atladığı nokta sadece yedikten sonra değil, önce de tüketiminin doğru olmadığıdır. Ama elbette bu kısımda sorun balık ve yoğurt ikisinin yan yana geldikleri anda zehirleyecek bir birleşim oluşturması da değildir. Çünkü ikisi de bakıldığı zaman gayet sağlıklı iki yiyecek türüdür.

Aslında balık yedikten sonra yoğurt yenir mi sorusuna net bir cevap vermek gerekirse yenilmemesi daha uygundur. Çünkü aslında zehirlenme durumunu ortaya çıkaran şey balığın taze ya da bayat olması ile alakalıdır. Çünkü bayatlamış olan balığın üzerinde bakteri oluşumu başlar ve bu oluşum yoğurtla birleştiği zaman bazı zehirlenmelere yol açabilir.

Balık Ve Yoğurt Yenilince Neden Zehirlenilir

Balık yedikten sonra yoğurt yenir mi diye düşünüyoruz ancak aslında burada hedef alınan şey kesinlikle yoğurt değildir. Çünkü balık yedikten sonra süt ve süt ürünlerinin tüketimi uygun değildir. Yani balıkla beraber ayran tüketmeniz, süt tüketmeniz onaylanan bir davranış olmamaktadır. Hatta aralarına öncesi ve sonrası olmak üzere yaklaşık sekiz saatlik bir mesafe bırakılması da önemlidir.

Ayrıca balık ile yaşanan gıda zehirlenmelerinde, yoğurdun iyileştirici ve zehirlenmelere karşı iyi geldiği düşüncesiyle yoğurt tüketilmesi hiç de doğru bir davranış değildir. Hatta bu durumun giderek daha da kötü yola doğru gitmesine sebep olabilir. Bu büyük oranda dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çünkü balıkların eğer balığı kendimiz tutmadıysak ne kadar çok olduğunu konusunda hiçbir zaman kesin olarak emin olma durumumuz yoktur. Ve böyle olunca bilerek sağlığımızı tehlikeye atmak da doğru bir davranış olarak görülmemektedir.

Balık ile Yoğurt Tüketimi Neden Zararlıdır?

Tazeliğini kesin gözle bakamadığımız balıklar, bayatlama aşamasına girdikleri dönemde üzerlerinde bakteriler ürer. Bu bakteriler yoğurt tüketimi ile beraber daha doğrusu süt ve süt ürünleri tüketimi ile beraber zararlı bakterilere dönüşebilirler ve bu şekilde de ciddi sorunlarla karşılaşabileceğimiz zehirlenmelere de yol açabilirler. Aynı şekilde balık yedikten sonra sütlü tatlı ve dondurma tüketimi de yapılmaması gereken ve dikkat edilmesi lazım olan durumlardandır.

Leave a Reply

Exit mobile version