Menu
in

Baskülde lo yazısı ne demek?

Baskülde lo yazısı ne demek?

 

Elektronik teraziler hepimizin hayatındadır. Kilo sorunu olan ya da formuna dikkat eden herkesin evinde mutlaka bir elektronik terazi yani baskül bulunmaktadır. Her gün ya da belirli aralıklarda kilo kontörlümüzü yaptığımız ve sürekli olarak kullandığımız bu basküllerin kilomuzu doğru tartıyor olması önemlidir. Elektronik olarak çalışan modellerde eğer baskül ile ilgili bir hata söz konusu ise kilo değerinizi gösteren ekranda sizlere bazı uyarılar verecektir. Bu uyarıların en olduğunu bilmeli ve ona göre önlem almalısınız aksi halde sağlıklı bir kilo kontrolü yapamazsınız.

Düzenli olarak kilo kontrolü yapan kişilerin basküllerde sıklıkla rastlamış olduğu ve merak ettiği bir yazı vardır. Baskülde lo yazısı ne demek sorusu birçok insanın bilmediği ve araştırdığı bir konudur.

Eğer sürekli olarak kullandığınız baskülünüzün ekranında lo yazısını gördüyseniz baskülünüzün pil düzeyinde azalma var demektir. Pili biten ya da bitmek üzere olan baskülünüz ekranında lo yazısı ile sizlere işaret vermektedir. Ancak yeni bir pil ile değiştirdiğiniz durumda baskülünüz sağlıklı ölçüm için yeniden hazır olacaktır.

 

Baskülde pil değiştirme

Pili biten ya da bitmek üzere olan baskülünüz lo yazısı ile sizlere bir uyarı vermektedir. Bu uyarıyı aldığınızda baskülünüzün var olan pilini değiştirmeli ve yerine aynı özelliklere sahip yeni bir pil takmalısınız. Bu işlemi yaptığınızda ancak baskülünüzün artık sağlıklı olarak çalıştığından emin olabilirsiniz. Aksi durumda, pili azalmakta olan bir baskülün doğru tartmadığı konusunda bazı uyarılar bulunmaktadır.

Baskülünüzün pilini değiştirirken bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Öncelikle baskülünüz hangi volt pil ile çalışıyorsa, yeni olan pili de aynı voltta kullanmalısınız. Ve pili takarken kutup başlarına önem vermelisiniz. Kutup başlarını hatalı olarak yerleştirirseniz baskülünüz çalışmayacaktır.

Leave a Reply

Exit mobile version