in

Çocuk Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Çocuk Eğitimi

Ebeveynler olarak çocuklarınıza yetip yetemediğiniz konusunda hassas olmanız çok normal. Bunu kafanızda sürekli düşünüyor olabilirsiniz çünkü çocuklar gerçekten çok hızlı büyüyorlar ve büyüdükleri her dönemde her zaman ihtiyaçları farklı oluyor. Buna yetişebilmek zor. Biz size bu yazımızda genel hatlarıyla çocuk eğitimi, çocuk yetiştirirken nelere dikkat etmelisiniz ve neleri göz önünde bulundurmalısınız bunlardan bahsettik. İyi okumalar dileriz.

İçerik Tablosu

1 Sosyal Gelişim

Sosyal gelişim isminden de anlaşılabileceği üzere çocuğunuzun çevresi ile olan etkileşimini ve toplumla olan ilişkilerini içermektedir. Cinsiyet kavramı, sosyal roller bu kavram içerisinde değerlendirilebilir. 1 yaşındaki bir çocuk ile 5 yaşındaki bir çocuğun arkadaşlık kurmayı tercih ettiği kişiler farklıdır.

2 Duygusal Gelişim

Çocuk gelişimi ile ilgili yapılan tüm çalışmaların sonucunda eğer çocuk aile ile okul öncesi dönemde kaliteli ve verimli vakit geçirirse bunun tüm hayatına olan olumlu etkisi gözlemlenmiştir. Yani eğer çocuğunuzun duygusal gelişimini desteklemek istiyorsanız birlikte keyifli vakit geçirebilir bunun yanında zeka gelişimini desteklemek için de zeka oyunları oynayabilirsiniz. Çocuğunuzun benlik saygısını kuvvetlendirmek ve özgüvenini yükseltmek istiyorsanız onu duygusal açıdan geliştirebilirsiniz.

3 Öz Bakım Becerileri

Çocuğunuzun en temel bakım ihtiyaçlarını kendisinin karşılamasını istiyor iseniz de bunlar için çocuğunuza bazı yardımlarda bulunmanız gerekiyor. Bazı çocuklar temel bakım becerilerini yaşıtlarına göre daha geç kazanabilirler. Örneğin çocuğunuzun dişlerini düzenli fırçalaması için ona sevebileceğini düşündüğünüz renkte bir diş fırçası alabilirsiniz.

4 Bilişsel Gelişim

Çocuğunuz 0 ila 4 yaşları arasında iseniz bilişsel gelişimi çok hızlı bir gelişme gösterecektir. Bu döneme bilişsel gelişim açısından kritik dönem diyebiliriz. Çocuğunuz bu dönemde sebep sonuç ilişkilerini kurmaya ve geliştirmeye başlar. Her ay ya da hafta çocuğunuz için uygun aktiviteler ile bilişsel gelişimlerini destekleyebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments