Menu
in

Dünyanın En Kolay Dilleri Nelerdir ?

En Kolay Konuşulabilen Diller Nelerdir ?

Dünyada 100’den fazla resmi dil bulunmaktadır. Ancak bu dilleri öğrenme zorluğu da dile göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin Türkçe konuşurken beyninizin yüzde 35’ini kullanmanız gerekirken, İngilizce konuşurken yüzde 10’unu kullanmanız gerekmektedir. Peki dünyanın en kolay dilleri nedir? En kolay hangi dil konuşulabilir?

 

İngilizce

Dünyada 365 milyon kişinin ana dili İngilizce’dir ve İngilizce, dünyanın en kolay öğrenilebilen dilleri arasında yer almaktadır. İngilizce öğrenmek zor değildir ve kaynak bulmak çok kolaydır. İngilizce öğrenmek için beyninizin sadece yüzde 10’unu kullanıyor olmak da bu dilin kolay öğrenilebildiğine olan bir kanıt olarak gösterilebilir. Dünyada 2 milyar kişi İngilizce biliyor ve konuşabiliyor.

 

İspanyolca

İspanyolca, özellikle Türkler için öğrenmesi kolay dillerden biridir. Yazıldığı gibi okunduğu için, öğrenmesi daha kolaydır. İş ilanlarının yüzde 37’sinde İspanyolca dil şartı aranmaktadır.

 

İtalyanca

25 ülkede kullanılan bu dil dünyanın en kolay dilleri arasında yer alıyor. Avrupa dili olduğu için İngilizce ile benzer çok fazla kelime bulunmaktadır, bu nedenle eğer İngilizce biliyorsanız İtalyanca öğrenmek pek fazla vaktinizi almaz. İtalyanca konuşmak ve öğrenmek kolay olsa da yazmak o kadar da kolay değildir.

 

İsveççe

Dünyanın en kolay dilleri arasında yer alan İsveççe, her konuda kolay konuşulabilen ve yazılan bir dildir, fazla gramer kuralı yoktur ve gayet basittir. Yabancı dil biliyorsanız, kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 

Fransızca

Fransızca konuşmak ve yazmak zordur, ancak öğrenmek kolaydır. Fransızcayı hemen hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Fransızca da fazla gramer kuralı vardır, ancak gramer kurallarının pek çoğu İngilizce’ye benzer. Bu nedenle İngilizce öğrendiyseniz, Fransızca konuşmak ve öğrenmek çok da zor olmayacaktır.

 

Portekizce

En kolay diller listemizde bulunan Portekizce gerçekten de kolay konuşulabilen bir dildir, Portekizce’yi günlük hayatta çok rahat ve bir o kadar da kolay bir şekilde konuşabilirsiniz. Öğrenmek çok zor değildir, özellikle İspanyolca bilenlerin 3-4 ay gibi çok kısa bir sürede bu dili konuşabildiği söylenmektedir. Sizlerde Portekizce öğrenmek istiyorsanız, hemen bir kursa başvurabilir ve hızlıca öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinde de bu dili konuşabilmek için yeterli kaynak mevcuttur.

Leave a Reply

Exit mobile version