Menu
in

Dünyanın En Sıcak Yeri Neresidir

Dünyanın En Sıcak Yeri Neresidir

Yaz mevsimi, dünyada çeşitli yerlerde farklı sıcaklıklarda yaşanmaktadır. Bazı ülkeler ise yaz aylarında en yüksek sıcaklıklara ev sahipliği yapar. “Dünyanın en sıcak yeri neresidir?” sorusunun cevabı içerisinde yer alan yerler, kış mevsimlerinde dahi sıcaklık ortalamasının bir hayli yüksek seviyelerde olduğu yerlerdir.

Bu ülkelerin başında Bangkok yer alır. Aralık ve Ocak aylarında bile yüksek sıcaklıkların ölçüldüğü bu şehirde, ortalama sıcaklık 27 derecedir. Sıcak günlerin Aralık ile Ocak sonlarına dahi uzadığı bu yerde, geceleri dahi yüksek sıcaklıklar ile karşılaşmak mümkündür. Yılın geneline yayılan yüksek sıcaklıklar sebebiyle Tayland bu konuda öne çıkmaktadır. Tayland’dan sonra Etiyopya’nın Dallol şehri gelir. Burada bulunan Afar Çöküntüsü Dünyanın en sıcak yeri neresidir? sorusunun cevabını vermektedir. Şimdiye dek kayıt altına alınmış en yüksek sıcaklığa ev sahipliği yapmış olan bu bölgede yıl boyunca ölçülen sıcaklığın ortalaması yaklaşık 35 derece olmaktadır. Günümüzde yaşam bulunmayan bu yerde, oldukça hoş bir doğal manzara ortaya çıkmıştır.

Dünyadaki en sıcak yer arasında kabul edilebilecek bir diğer yer ise Tirat Zvi olmaktadır. İsrail’de bulunan bu bölge deniz seviyesinden iki yüz yirmi bir metre yükseklikte yer almaktadır. 1942 yılında yapılan bir ölçüm sonucunda burada kaydedilen en yüksek sıcaklık 53 derece olmuştur. Bu yerden sonra ise Mali’nin Timbuktu şehri gelmektedir. Son derece köklü bir geçmişe sahip olan bu Mali kentinde, 54 derece sıcaklıklar ölçülmektedir.

Leave a Reply

Exit mobile version