Menu
in

Jandarma Sözleşmeli Subay Fizik Yeterlilik Boy ve Kilo Tablosu

Orduya Jandarma ihtiyacı doğduğu süreçte Jandarma Genel Komutanlığı muvazzaf / sözleşmeli subay alımları için bir duyuru yayınlamaktadır. Bu duyuru içinde bulunan bilgiler; sınava başvuru şartları, başvuru aşamaları ve sınav hakkında olmaktadır.  Kılavuzda yer alan bir diğer bilgi ise adaylardan beklenen fiziki yeterlilikler olmaktadır. Bu veriler genel olarak boy ve kilo sınırlamaları olsa da bazen daha farklı istekler de olabilmektedir. Boy ve kilo kriterlerini taşımayan adayların başvurusu kesinlikle kabul edilmemektedir.

Jandarma Sözleşmeli Subay Vücut Kitle İndeksi

Adayların fiziksel yeterliliklerini ölçmek için fiziki kontrol aşaması bulunmaktadır. Burada adaylara vücut kitle indeksi hesaplaması yapılmaktadır.  Bu hesaplamayı yaptıktan sonra çıkan sonuca göre tablo aralığından bir puan verilmektedir.  Eğer tabloda bulunan aralıklarda değilseniz başvurunuz kabul olunmamaktadır. Vücut kitle indeksi kişinin zayıf ya da kilolu olduğunu belirlemeye yaramaktadır. Belirli bir formül aracılığı ile kişinin nasıl bir vücut yapısına sahip olduğu bulunabilmektedir. Burada bahsi geçen formül ise vücut ağırlığının, boyun metre cinsinden karesine bölünmesiyle bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse 176 boyu olan ve 70 kilo olan birinin vücut kitle indeksi 22,65 civarında olmaktadır.  Burada bahsi geçen kişi normal kilolardadır. Burada sonuçlara göre değerlendirmek istediğimiz zaman;

  • 17-18,5 arası bir sonuca sahip kişiler hafif zayıf
  • 18,5-25 arası bir sonuca sahip olan kişiler normal
  • 25-27,5 arası bir sonuca sahip kişiler ise hafif kilolu olarak görülebilmektedir.
  • 27,5 üzeri kişiler kilolu olarak değerlendirilmektedir.

Jandarma Sözleşmeli Subay Boy Kriterleri

  • Erkek Adaylar 167 cm’den daha uzun
  • Kadın adaylar 1,62 cm’den daha uzun
  • Pilotlar ise minimum 164 ve maksimum 190 olmak zorundadır.

Jandarma Sözleşmeli Subay Alımı KPSS Gerekli Mi?

Başvuru yapacak adaylar sadece KPPS değil aynı zamanda ALES’e de girmiş olmak zorundadır. KPSS (P3) üzerinden en az 65, ALES Eşit Ağırlık üzerinden de en az 60 puan almış olmak zorundadır. Şehit aileleri için bu puanların yüzde 80’ini almış olmaları yeterli görülmektedir.

Leave a Reply

Exit mobile version