in

Oruç Tutmanın Bilinen Faydaları

Ramazan orucunu veya nafile tutulan orucu Tabi ki Allah c.c rızası için tutmaktayız. Sağlığımız için faydalı olsun diye değil Allah c.c  rahmetini cezbetmek için oruç tutmaktayız. Fakat çoğu ibadette olduğu gibi oruç tutmanın da insan sağlığına bir çok bilinen faydaları vardır. İlerleyen zamanlarda bilinmeyen bir çok faydası da ortaya çıkabilir.

İçerik Tablosu

1- Oruç Tutmak Hafızayı Güçlendirir

Beyin biz farkında olmasak ta vücudun her hareketini kontrol eder, denetler. Bilgisayarımızda arka planda çalışan virüs programı gibi program ortalıkta görünmez ama her dosyayı anlık kontrol eder. Oruç tutarken beynin sindirim sistemi yükü ortadan kalktığı için beyin diğer faliyetlerini daha rahat yapmaktadır.  Daha hızlı ve pratik düşünmeye başlanır.

2- Damarlar Daha Verimli Hale Geliyor

Oruç tutulduğunda kandaki lipit ve kolesterol değerleri azalmaktadır. Damar tıkanıkları da bu sayede etkisini kaybetmektedir.  Damarları temizler, kan dolaşımı artar.

3- Kanser Oluşumunu Engellemede Etkilidir

Vücut  metabolizması rahatladığı için hücrelerdeki anormal değişikliklerde daha sıkı ilgilenebilmektedir. Kanser hücreleri çoğalmadan onlara daha kolay odaklanarak engellemekte yardımcı olur.

4- İçki, Sigara Bağımlılarına Bir Fırsat

Oruçlu olan kişide manevi bir huzur ve rahatlıkta olur. Psikolojik olarak ibaret yapmanın rahatlığı vardır. Ramazan ayında oruç tutup sigarasızlıktan başı ağrılanlar olduğu gibi,  oruçlu olduğu zamanlarda hic sigara içmeyen, sigara ve içki aramayan kişilerin sayısı da oldukça fazladır.

5- Sabrı Artırır

Yeme, içme gibi aslında ihtiyaç harici bağımlısı olduğumuz davranışlar karşısında nefsi zorlar, sabrı arttırır.

6- İnsanları Düşünmeye Sevk Eder

Aç kalan, sıkıntıda olan diğer insanları düşünmeye sevk eder. 

7- Karaciğer Yılın Yorgunluğunu Ramazan Ayında Atar

Gün boyu yenen, içilen yiyecekler uğraşan karaciğer dinlenme dönemine girer ve rahatlar.

8- Mide ve Bağırsaklar Rahatlar

İftar ve sahurda çok yemek yeyip mideye zarar verilmediği taktirde. Mide ve bağırsakların çalışması düzene girer. Yiyecek içerek girişi  olmadığından hasarlı yerlerde iyileşme görülür.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments