in ,

Hamilelikte Mide Bulantısı Ne İyi Gelir ?

Kadınların büyük bir kısmı hamileliğin ilk üç ayında mide bulantısı ile karşı karşıya kalırlar. Hamilelikten kaynaklanan mide bulantılarını birçok olumsuz sonuçlarını da yanında getirmektedir. Hatta kusmalara neden olacak mide bulantılarına rast gelmekte oldukça mümkündür. Hamile kadınların şikayetçi olduğu bu durumdan sizde yakınıyorsanız, “ hamilelikte mide bulantısı ne iyi gelir ” adlı yazımıza göz atmanızda fayda bulunmakta.

İçerik Tablosu

Kuru Yulaf  Ezmesi İle Mide Bulantılarınızı Sonlandırın

Kuru yulaf ezmesi sayesinde mide bulantınızı bir miktar azaltabilirsiniz. Aşırı mide ağrılarında faydası görülen yulaf ezmesini çiğnemek midenizin aşırı asitlenmesini önler. Midenizi sakinleştirir ve bulantının durmasına neden olur.

Zencefil En Büyük Dostlarınızdan Biri Olacak

Normal mide bulantılarında etkili sonuçlar veren zencefil hamilelikte ortaya çıkan mide bulantıları içinde rahatlıkla kullanılabilir. Hiçbir zararı olmayan zencefil doğal içeriğiyle sizlere ek fayda bile sağlayabilir. Eğer yola çıkıyorsanız ve hamileyseniz zencefil şekerini de deneyebilirsiniz.

Yeterli Miktardaki Sıvı Her Şeyin Çözümü Olabilir

Belirli miktarda az su emilimi yahut alınımı hamilelik ile alakalı mide bulantılarınızı şiddetlendirebilir. Yeterli sıvı alımlarında en az iki litre olması kaidesiyle bulantılarınızda bir azalma göreceğinizden eminiz. Bunun yanı sıra maden suyu, meyve suyu ve siyah çay dışındaki çaylar hamilelik süresince size yardımcı olacaktır. Hamilelikte mide bulantısı ne iyi gelir sorusuna en iyi yanıtlarından birisi yeterli miktarda su tüketmektir.

Aküpres Yöntemiyle Mide Bulantılarını Yenebilirsin

Kol iç kısmında bileklerin altındaki bölgeye üç parmak ile bastırmak mide bulantını çözebilir. Bu aküpres yöntemini gün aşırı denemek faydalı olabilir.

Ara Öğünler Kurtarıcı Olabilir

Hamilelik esnasında özellikle ilk 3 ayda ortaya çıkan mide bulantılarında midenin boş olmamasına dikkat etmelisin. Boş bir midenin yarardan daha çok zararı dokunacaktır. Miden de aşırı bulantılar oluşuyorsa ve yemek yemekte zorlanıyorsan gün içerisine yayılmış hafif öğünler sana gerçekten yardımcı olacaktır.

Gece Uyumadan Önce Hafif Yemekler Sabahki Olacak Mide Bulantısına Çözüm Olabilir

Hamilelikte mide bulantısı ne iyi gelir sorusuna cevap arıyorsanız, gece yatağa gitmeden önce ağır olmayan besinler sabahki oluşacak mide bulantını durdurabilir. Süt veya süt içeren besinleri rahatlıkla yiyebilirsin. Unutmayalım ki hamilelik başarındaki salgılan hormonlar enerjini sonuna kadar tüketirler, besin tüketerek enerji kazanmaya çalış.

Yeterli Oranda Uyku Her Zaman Faydalı Olacaktır

Hamileliğin ilk 3 ayında, vücut ne yazık ki yeni bir döneme girdiğini hormonlar ile öğrenir. Hormon salgılarındaki bu artış uykusuzluk problemlerini ortaya çıkaracaktır. Mide bulantıları uykusuzluğun bir sonucu olabilir yahut daha da şiddetlendirebilir. Bu yüzden yeterince uyuduğundan emin olmalısın.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments