in

Haşlanmış Patates Kilo Aldırır Mı?

Haşlanmış Patates Kilo Aldırır Mı?

Patates yemeklerimizde çokça kullandığımız bir sebze türüdür. Kahvaltılarımız da kızartma olarak tercih ederiz ya da yumurta ile birleştirerek patatesli yumurta şeklinde tüketiriz. Akşam ve öğle yemeklerinde ise haşlama yaparak patates yemeği şeklinde tüketiriz. Bunlar arasında en zararlı olanı ve kalorisi en fazla olanı hangisidir?

Patates içerisinde bol miktarda nişasta bulundurur. Nişastalı bir besin olmasına rağmen yağlı değildir. Bu sebeple haşlanarak yapılan patates tüketimi sağlıklı olarak görülür. Diyet listelerinde de haşlanmış sade patates bulunabilmektedir. Miktarı doğru ayarlanarak fazla kilolarınızdan patates diyeti ile kurtulabilirsiniz. Patates içerdiği demir, lif, folik asit, potasyum gibi vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri içerir bu sayede çoğu besinden daha fazla vücudun ihtiyacını kolaylıkla karşılamaktadır.

Patatesin porsiyon olarak kalori miktarı ortalama bir şekilde hesaplanmıştır.

  • 1 adet yani 100 gramlık bir haşlanmış patates 93 kcal
  • 200 gramlık bir haşlanmış patates porsiyonu 183 kcal
  • 300 gramlık bir haşlanmış patates porsiyonu 279 kcal olarak hesaplanmıştır.

Haşlanmış patatesin kalorisini en düşüğe indirmek için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Tuz ve yağ kullanmadan suyun içerisinde patatesinizi haşlıyorsunuz. Bunun ardından patatesinizi ezmeden bölmeden bir süre dolapta muhafaza ediyorsunuz. Bunun sebebi vücuda gerekli olan vitamin ve besini içinde tutmak ve kalori değerini en aza indirmektir. Patatesi haşlayarak süt gibi besinlerle karıştırarak püre halinde tüketirseniz patateste bulunan mineralleri yok etmiş olursunuz ve vücudunuza bir yararı olmaz hatta zararı bile olabilir. Zarardan kasıtlı olan içerisine kattığınız tuz, yağ gibi yiyeceklerin vücuda zararlı olmasından kaynaklıdır.

Patates diyetini düşünüyorsanız yapmanız gerekenler şunlar;

  • gün, sabah ve öğlen öğünleriniz de bir adet haşlanmış patates ve yoğurt tüketiyorsunuz. Akşam öğününde ise sadece yoğurt tüketiyorsunuz.
  • gün, sabah öğününde yoğurt tüketip, öğlen ve akşam yemeklerinizde yoğurt ile birlikte bir adet haşlanmış patates tüketiyorsunuz.
  • gün, sabah ve akşam patatesi ile yoğurt tüketip, öğlen yoğurt tüketeceksiniz.

Bunu dayanabilme durumunuza göre her 3 günde bir bunu tekrarlayarak yapabilirsiniz. Bunların yanında her gün en az 2 litre su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments