in

BALIK YEDİKTEN KAÇ SAAT SONRA SÜT İÇMEK DAHA SAĞLIKLI OLUR

BALIK YEDİKTEN KAÇ SAAT SONRA SÜT İÇMEK DAHA SAĞLIKLI OLUR? BALIK YEDİKTEN HEMEN SONRA SÜT VEYA AYRAN TÜKETİLİRSE ZEHİRLENİLİR Mİ?

 

İçerik Tablosu

Neredeyse hepimizin her mevsim yanına salatayla bazen limonla, gerek ızgarada gerek mısır unuyla kızartarak büyük bir zevkle tükettiğimiz balığın, yıllardan beri herkesin aklını kurcalayan çözülememiş bir sorunu var! Bu sorun ne? Balık zehirler mi? İşte sorularınızın ve merak ettiklerinizin cevabı.

Yıllardan beri milli içeceğimiz olarak görülen ayranın, bunun yanı sıra sütün balığın yanında tüketilip tüketilemeyeceği akıllarda koca bir soru işareti yaratıyor. Aslında her bir birey tarafından cevabı bulunmuş olan soruyu hala merak eden ve altında yatan nedeni bilmeyenler bulunmakta. Denizden babam çıksa yerim diyenler ve süt ürünlerine düşkün olanlar! Bu müjde size!

Aslında balık avlanır avlanmaz yakın saatler içinde yani balık daha çok taze iken yanında herhangi bir süt ve süt ürünü yani yoğurt, peynir, süt, ayran, kefir tüketilirse, tüketen kişiye herhangi bir zarar vermez veya zehirlenme tehlikesi altında bırakmaz.

NEDEN TÜKETEMEYİZ?

Balık ürünlerinin yanında süt, yoğurt, peynir, kefir, ayran gibi süt ürünleri tüketemememizin sebebi bu ürünlerin içinde kapsülsüz bakteriler bulunmasıdır. Balık öldükten sonra zararlı bakteriler üretmeye başladığı için süt ve süt ürünlerinin içinde bulunan bu kapsülsüz bakteriler ile balıktaki zararlı bakteriler, kişi balığı ve süt ürününü aynı anda yemeye başladıktan hemen sonra bir yer değiştirme işlemine girmeye başlar. Normalde tüketildiğine vücuda zarar vermeyecek kadar az olan bu zararlı bakteriler, süt ürünü tüketiminden sonra arttığı için balık zehirlenmesi adını verdiğimiz olaya neden olmaktadır.

BALIK YEDİKTEN SONRA KAÇ SAAT İÇERİSİNDE VEYA KAÇ SAAT SONRA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİLEBİLİR?

Balık yanında yoğurt, süt, kefir, ayran, peynir tükettiğimizde karşılıklı bakteri aktarımı sonucu bizi zehirleyen bu gıdaların ayrı ayrı tüketilmesinde hem daha çok yarar vardır hem de daha sağlıklıdır. Balığın tazeliğinden eminseniz balık tüketirken herhangi bir süt ve süt ürünü de tüketebilirsiniz. Lakin eğer dışarıda bir balık pazarı vb. yerlerden balık aldıysanız ve tükettiyseniz bundan yaklaşık 8 saat sonra herhangi bir süt ve süt ürünü tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments