in

Ruby çikolatası nedir

Dünya 80 yılın ardından keşfedilen yeni nesil ruby çikolatası ile tanışıyor. Dördüncü nesil çikolata olarak adlandırılan bu çikolata yeni keşfedildiği için merak konusu olmaya devam ediyor.

Ruby çikolatası en yeni çikolata türü olarak yeni yeni ünleniyor. Hem sahip olduğu pembe renk hem de lezzetli hali ile ezber bozan bir etkiye sahip oluyor. Ve diğer çikolata çeşitleri ile birlikte en çok sevilenler arasında yerini almaya başlıyor.

Çikolatanın yaklaşık olarak 80 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Sütlü, bitter ve beyaz çikolata türleri ile yıllardır insanların ağzını tatlandırmayı başarıyor. Son olarak ta Ruby çikolatası ile hem çok farklı hem de çok lezzetli bir yön alıyor. Ve çikolatanın icadından 80 yıl sonra dördüncü nesil olarak piyasalara çok güçlü ve iddialı bir giriş yapıyor.

Ruby çikolatası neden pembe

Ruby çikolatasının en çok dikkat çeken özelliği elbette pembe renkte olmasıdır. İlk bakışta çikolata içerisine çilek ya da ahududu karışımı yapılmış gibi görünse de, işin sırrı burada ortaya çıkıyor. Evet, Ruby çikolatasında bu tür bir meyve katkısı bulunmuyor. Ve direk kakao çekirdeklerinden üretilen bu çikolatalar karakteristik şekilde pembe rengi alıyor. Bunun nasıl olduğunu merak edenler için söyleyelim. Ruby içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Ve bu renk kakao çekirdeklerinin pigmentlerinden kaynaklanan doğal bir renk oluyor. Tamamen doğal olduğu için de aynı bitter, sütlü ve beyaz çikolata gibi dördüncü nesil çikolata olarak adlandırılıyor.

Ruby çikolatası nasıl ortaya çıktı

Ruby çikolatasının üretimi için uzun bir hazırlık ve keşif süreci olduğu biliniyor. Zürih merkezli olan dünyaca ünlü çikolata firması Barry Callebaut tarafından 2017 yılında tanıtılan bu çikolata için tam olarak 13 yıl bir araştırma ve çalışma süreci olduğu anlatılıyor. Barry Callebaut yöneticileri bu türün geliştirilmesi için 13 yıllık bir çalışma yaptıklarını ve bu sürenin sonunda pembe Ruby çikolatasını elde ettiklerini anlatıyor. Diğer çikolata türleri gibi tesadüfi yöntemlerle ulaşılamayan Ruby çikolatası aynı zamanda en pahalı çikolata çeşidi olmayı başarıyor.

Ruby çikolatası için yoğun duygusal haz söylemi kullanılıyor. Ve ülkemizde ilk kez Magnum dondurmaları ile sektöre giriş yapıyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments