in

Lupus hastalarının yorumları

Lupus hastalığı halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen iltihaplı ve çok sancılı bir hastalıktır. Bağışıklık sisteminin yok olduğu, hatta kişinin kendi doku ve organlarını hedef aldığı bu hastalık ile cilt, eklemler, böbrekler, beyin, kalp ve daha birçok organ zarar görmektedir. En sık kadınlarda görülen lupus ile yaşamak bu hastalığı yaşayan kişilerin yorumlarına bakıldığında da anlaşıldığı gibi oldukça zordur. Lupus hastalarının yorumları her zaman bu hastalıkla yaşamanın zorluğu üzerinedir.

Lupus hastalarının yorumları oldukça etkileyici ve üzücü oluyor. Çünkü lupus aslında tek başına bir hastalık olarak değil, bir hastalık silsilesi olarak görülüyor. Tek bir kızarıklıkla başlayan süreç kısa sürede tüm vücudu etkisi altına alıyor. Ve bu süreçten sonra yaşam Lupus hastaları için bir kabusa dönüşebiliyor.

Lupus hastalarının yorumları ve anlattıklarına bakıldığında bir Lupus hastası sıradan bir gün bile planlayamıyor. Çünkü yarın sabah güne nasıl başlayacağı konusunda hiçbir fikirleri olmuyor. Her an hastalanma ve günlerinin kabusa dönem ihtimali öyle yüksek ki.. Bunun için hiçbir zaman ertesi güne dair bir plan yapma şansları olmuyor. Eğer şanslılarda sabah güne biraz olsun zinde ve dinç başlayabiliyorlar. Ama maalesef çoğunlukla mide bulantısı, kusma ve acı içerisinde güne başlamaları daha olası görünüyor.

Lupus hastalarının yorumları arasında ilaç kullanımında da oldukça sık bahsediliyor. Çok fazla ilaç kullanıldığı ve bu ilaç kullanımının da hastalarda ayrı bir halsizlik ve zorluk yaşattığı da en çok anlatılan süreçlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Lupus hastalığı nedenleri ve belirtileri

Lupus hastalarının yorumları incelendiğinde ve bilimsel kaynaklara bakıldığında bu hastalığın bir nedeni bilinmiyor. Genetik ve çevresel faktörlerin hastalık üzerinde etkili olduğu düşünülüyor. Çok uzun süre güneşe maruz kalmak, stres ve sigara kullanımın lupus hastalığının gelişimini desteklediği biliniyor. Yine bazı viral enfeksiyonlarla bu hastalığın gelişiminin bir bağlantısı olduğu düşünülüyor.

Lupus hastalığı ilk olarak küçük bir kızarıklık ile vücuda yayılmaya başlıyor. Uzun ve yoğun güneşe maruz kalma sonucunda burun kanatlarında başlayan ve daha sonra kelebek şeklinde tüm yüze yayılan bir kızarma söz konusu oluyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments