in

Göğüs Neden Büyür?

Göğüs Neden Büyür?

Göğüslerin zamanla büyüyüp büyümeye devam etmesinin nedeni; yani göğüs neden büyür, sorusunun yanıtı net bir şekilde bilinmemektedir. Bir kadın doğum yaptığında meme boyutunun birkaç kilo artması ve bu şekilde kalması çok yaygın olarak yaşanır. Çoğu kadın doğum yaptıktan sonra göğüslerinde bir farklılık fark eder. Bunun nedeni, vücudun hamilelik sırasında kaybettiği dokuları yeniden inşa etmesidir. Bununla birlikte, göğüslerin büyümesinin başka nedenleri olduğunu bilmek önemlidir. Bu nedenlerden bazıları doğal nedenlere bağlanabilir.

Kilo alımı, göğüslerin büyüyüp zamanla büyümeye devam etmesinin olası nedenlerinden sadece biridir. Kas dokusunun fazlası olması da ayrıca büyük göğüslerin önde gelen nedenlerinden biridir. Tüm kadınların göğüslerinde temelde aynı miktarda süt kanalı vardır. Bir kadının göğüslerine o güzel görünümlü gövdeleri veren kas artık göğüs kafesine bağlı olduğundan, göğüs bölgesindeki kilo alımı bu kanalları gerebilir. Kadınların sırt ağrısı olduğunda, bu kas rahatsızlığa neden olmadan cildi çekebilir ve bel, boyun, sırt ağrısına neden olabilir. Bütün bunlar, bir kadın hamileyken bile göğüslerin neden büyüdüğüne ve dışarı çıktığını anlamaya yetecektir.

Göğüslerin büyümesine neden olan diğer şeylerden bazıları ergenliğin başlangıcını içerir. Ergenlik, vücuttaki artan östrojen ve progesteron seviyeleri nedeniyle göğüslerin büyümesine neden olur. Menopoz bile göğüs bölgesinde olduğu kadar karın bölgesinde de kilo artışına neden olur. Zamanla alınan kilo, göğüs bölgesinin daha büyük görünmesine neden olur ve kadınlar sütyenlerinin hamilelik veya ergenlik öncesi kadar iyi durmadığını fark edebilirler.

Erkeklerde göğüs büyümesinin nedenlerine baktığımızda da karşımıza jinekomasti problemi çıkabilir. Bu sorun erkeklerde bombeli ve dışa doğru çıkmış, istenmeyen bir göğüs görünümüne neden olabilir. Bu durumda kişinin hormon dengesi bozulmuş olabilir ve normalde olması gerekenden çok fazla vücudu dişilik hormonu üretiyor olabilir. Eğer ki bu şekilde bir sorun varsa çok geçmeden kilo verilmeli ve bir estetik cerrahi uzmanına danışılmalıdır. Göğüslerin büyüklüğüne göre çözüm kilo vermek, yağ dokusunun memeden alınması ya da cerrahi tedavi ile süt kanallarının ve yağ dokusunun çıkarılması şeklinde yapılabilir. Bu durum 4 farklı evreye ayrılır ve bu şekilde sınıflandırılır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments