in

Hümaşah İsminin Anlamı Nedir?

Hümaşah İsminin Anlamı

Pek çok kişi yeni doğacak bebeğine isim koyarken isim anlamlarına da dikkat etmektedir. Pek çok toplumda isim anlamının kişiler üzerinde etkisi olduğuna inanılmaktadır. Bu sebeple isim aranırken anlamları da en çok dikkat edilen özelliklerden bir tanesidir. Kız bebekler için düşünülen isimlerden biri olan Hümaşah isminin anlamı da kişiler tarafından araştırılmakta olan isimlerdendir.

İçerik Tablosu

Hümaşah ismi Farsça kökenli bir isimdir. Osmanlı zamanında çokça tercih edilen isimlerden biri olmuştur. Anlamı ise talih kuşu, başına konduğu kişiye huzur getiren devlet kuşu gibi anlamlara sahiptir. Mutluluk ve saadet gibi anlamlara da gelebilmektedir. Osmanlı saray halkının çok sık tercih ettiği isimlerden biridir. Hatta bu isim 3. Murat’ın çocuklarından birinin de ismidir.

Hümaşah Sultan Kimdir?

Hümaşah isminin anlamı konusunda merak içinde olan kişiler bu ismi duyduklarında ilgilerini çekmiştir. Hümaşah ismi, Osmanlı saray halkı tarafından tercih edilmiştir. Hatta 3. Murat’ın en çok sevdiği kızının ismi de Hümaşah’tır. Hümaşah sultan kimdir sorusu da merak edilenler arasındadır.

Hümaşah Sultan, 3. Murat ve Safiye Sultan’ın ikinci çocuklarıdır. Manisa Sarayı’nda 1570 yılında dünyaya gelmiştir. Dedesi 2. Selim’in ölümü üzerine 1574 yılında İstanbul Sarayı’na gelmiş ve yaşamına orada devam etmiştir. Hümaşah Sultan ilk olarak vezir İbrahim Paşa ile evlendirildi. Onun ölümünün ardından Veziriazam Yemişçi Hasan Paşa ile evlendirildi. Kardeşinin tahta geçmesi ile veziriazam idam edildi. Bunun ardından Hümaşah Sultan Güzelce Mahmut Paşa ile evlendirildi. 35 yalındayken hayata gözlerini yumdu ve bir erkek çocuğu olduğu bilinmektedir.

Bebek İsimlerinin Anlamları

Hümaşah isminin anlamı gibi diğer bebek isimlerinin anlamları da dikkat çeken konulardan bir tanesidir. İsim anlamlarının önemi ülkemizde de çok dikkate değer bir konu. Çünkü bir bebeğe verilen ismin o kişinin karakteri üzerinde etkisi olacağı pek çok kişi tarafından inanılmaktadır. Bununla ilgili net bir şey söylemek elbette ki mümkün değildir. Çünkü isim anlamlarının karaktere yansıdığı ile ilgili bir kanıt bulunmamaktadır. Yine de kişiler bu ihtimale karşılık bebek ismi seçerken anlamına da oldukça özen göstermektedir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments