in

Furacin Merhem Yüze Sürülür Mü?

Furacin merhem cilt hastalıkları için kullanılan bir ilaçtır. Furacin merhemin birçok farklı cilt hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Peki, Furacin merhem yüze sürülür mü? İlaçlar, insanlardaki hastalıkları iyileştiren ve tekrarını önleyen, insan vücuduna faydalı maddelerdir. Bu nedenle ilaçlar insan hayatında çok önemli bir yer tutar. Bu günlerde reçeteli ilaçlar çok daha fazla önem kazandı. Furacin merhem en sık reçete edilen ilaçlardan biri olduğu için insanlar arasında en popüler konulardan biri Furacin merhem‘in ne olduğu ve ne işe yaradığıdır.

İçerik Tablosu

Furacin Merhem Nedir?

Bu krem, genellikle ciltte bakteri oluşumunu ve çoğalmasını engelleyen antiseptik özelliklere sahip bir preparattır. Ameliyat sonrası delinme yaralarının ve yaraların daha hızlı iyileşmesi, iltihaplanmaya karşı koruma ve mikroplara karşı direnç için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca cilt enfeksiyonlarını ve iltihabı gidermek için kullanılır.

Furacin merhem genellikle yara enfeksiyonları, ameliyat enfeksiyonları, piyoderma, yanık enfeksiyonları, akne vulgaris enfeksiyonları gibi hastalıkları, durumları ve semptomları tedavi etmek, kontrol etmek, önlemek ve iyileştirmek için kullanılır. Furacin merhem, ilaç kılavuzunda listelenmemiş farklı amaçlar için de kullanılabilir.

Furacin Cilt Kremi, aktif bileşen olarak Nitrofurazone içerir. Furacine cilt kremi, invaziv enfeksiyonların gelişmesini önler, burun pasajlarını açan yara enfeksiyonlarını, Staphylococcus aureus’u önler ve tedavi eder. Özellikle iltihaplı sivilceleri ve iltihaplı yaraları tedavi etmek için tasarlanmış çok güçlü ve etkili bir formüldür.

Furacin Krem Ne İçin Kullanılır?

Bu krem, enfekte yanıkları tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca cilt iltihabının neden olduğu cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Bakterileri öldürerek veya büyümelerini önleyerek çalışır. Bu krem doğrudan cilde uygulanabilir veya cildi örtmek için bir gazlı bez üzerine yerleştirilebilir. Bu ilaç sadece reçete ile alınabilir.

Furacin Merhem Nasıl Kullanılır?

Bu kremi kesinlikle doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmalısınız. Bu kremi uygulamadan önce ellerinizi sabun ve su ile yıkayınız. Daha sonra kremi gazlı bez peçeteye ince bir tabaka halinde sürün. Ardından bu gazlı bezi sorunlu bölgeye sarın. Bu uygulamayı düzenli olarak günde 1 veya 2 defa yapabilirsiniz. Genel olarak, bu tedaviyi 10 gün boyunca kullanmalısınız. Bu kremi yanıkları tedavi etmek için kullanıyorsanız, kremi gazlı beze uyguladığınızdan ve yanık bölgeyi gazlı bezle kapattığınızdan emin olun.

Çocuklarda Kullanımı;

Bu ilaçla ilgili çalışmalar sadece yetişkin hastalarda yapılmıştır ve bu kremin diğer yaş gruplarında, özellikle çocuklarda kullanımıyla karşılaştırıldığına dair özel bir bilgi bulunmamaktadır.

Yaşlı İnsanlarda Kullanımı;

Birçok ilaç gibi Furacin de özellikle yaşlılarda çalışılmamıştır. Bu nedenle, genç insanlarda aynı derecede işe yarayıp yaramadığı veya yaşlı insanlarda farklı yan etkilere veya sorunlara neden olup olmadığı bilinmeyebilir.

Diğer İlaçlarla Etkileşimler;

Bazı ilaçlar birlikte kullanılmamalıdır, ancak bazı durumlarda etkileşim olsa bile iki farklı ilaç birlikte kullanılabilir. Bu durumlarda doktorunuz dozu değiştirebilir veya başka önlemler gerekebilir. Başka bir reçeteli veya reçetesiz ilaç alıyorsanız, bunu doktorunuza önceden söylemelisiniz.

Gıda/Tütün/Alkol ile Etkileşimler;

Bazı ilaçlar, bu maddelerle etkileşimlere yol açabileceğinden, belirli yiyecekleri yerken veya yemekten hemen sonra alınmamalıdır. Bazı ilaçlarla alkol veya tütün kullanmak da etkileşime neden olabilir. Furacin ilacınızı yiyecek, alkol veya tütünle birlikte kullanma konusunda doktorunuzla konuşun.

Diğer Hastalıklar

Diğer tıbbi problemlerin varlığı bu ilacın kullanımını etkileyebilir. Başta böbrek hastalığı olmak üzere başka sağlık sorunlarınız varsa doktorunuza söyleyiniz. Topikal solüsyonun ve çözünebilir pansumanın (polietilen glikoller) bazı bileşenleri cilt yoluyla emilebilir ve genellikle böbrek fonksiyonu bozuk hastalarda elimine edilmez, bu da yan etki olasılığını artırabilir.

Furacin Krem’i Kullanmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Kremi kullanmadan önce bilinmesi gerekenler şunlardır;

  • Bu kremin içindeki herhangi bir bileşen alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu nedenle kremi uygulamadan önce talimatları dikkatlice okumalısınız.
  • Bu krem, iltihaplı ve bulaşıcı cilt hastalıkları, ameliyat sonrası yaralar, iltihaplı akne ve cilt lezyonları için kullanılır.
  • Bu krem ile tedavi sırasında kaşıntı, ağrı, şişlik, kızarıklık veya kızarıklık gibi belirtiler yaşarsanız, ilacı kullanmayı hemen bırakmalı ve bir doktora danışmalısınız.
  • Böbrek hastalığı olanlar bu kremi mutlaka doktor kontrolünde kullanmalıdır.
  • Bu kremi kullanırken herhangi bir iyileşme görmezseniz veya durumunuz – kötüleşirse derhal doktorunuza söyleyiniz.
  • Bu ilacı gözünüze, burnunuza ve ağzınıza sokmaktan kaçının. Bu bölgelere krem ??bulaşırsa hemen bol su ile yıkayınız.
  • Hamile ve emzikli kadınlar bu kremi tıbbi gözetim altında kullanmalıdır.

Furacin Kremin Yan Etkileri

Bu kremin yan etkileri arasında kızarıklık, şişme, deri döküntüsü, nefes almada zorluk, karın ağrısı, kurdeşen, şişme, dudaklarda, dilde veya boğazda şişme bulunur. Bu tür yan etkiler ortaya çıkarsa ilacı kullanmayı derhal bırakmalı ve doktorunuzu bu konuda bilgilendirmelisiniz.

Furacin Merhem Muadilleri

“Muadil” kelimesi ilaçlar için “eşdeğer” anlamında kullanılmaktadır. Eşdeğer ilaçlar, reçete edilen ilaçla aynı durumu tedavi etmek için kullanılan ilaçlardır. Bu nedenle eşdeğer ilaçların kullanılmasında bir sakınca yoktur. Reçeteli bir ilaç bulunamadığında veya reçete edilen bir ilacın işe yaramadığı durumlarda da eşdeğer ilaçlar tercih edilebilir. Hemen hemen her ilacın bir analogu vardır. Ancak analogları olmayan ilaçlar da vardır. Furasin merhem analogları aşağıdaki gibidir;

  • FURACEPT merhem
  • FURADERM ruj
  • NITROKIN merhem

Furasin Merhem Hamilelik Sırasında Kullanılabilir mi?

Hamilelik, kadınların sağlığına en çok dikkat etmesi gereken dönemdir. Bunun temel nedeni, ortaya çıkan herhangi bir sorunun çocuğu doğrudan etkileyebilmesidir. Bebeğin ve annenin sağlığı için kadınların hamilelik sırasında çok dikkatli olmaları gerekir. Hamilelikte ilaç kullanımı da çok önemli bir faktör olduğu için Furacin merhem hakkında en çok çalışılan konulardan biri de Furacin merhem’in hamilelikte kullanılıp kullanılamayacağıdır. Bununla birlikte, hamilelik sırasında Furacin merhem kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi mevcut değildir. Bu nedenle Furacin merhem kullanmadan önce bir doktora danışmanız önerilir.

Furacin Merhem Prospektüs

Tıbbi ürünlerdeki açıklama broşürlerinin adı prospektüstür. Hastanın bilmesi gereken tüm detaylı bilgiler prospektüslerde yer almalıdır. Furacin merhem broşüründen ilacı kullanacak olan hastalar tüm detaylı bilgileri okuyabilir. İlaçla ilgili en detaylı ve güvenilir bilgi ilaçla birlikte verilen broşürde bulunabilir.

Furacin Merhem Kızarıklıklar İçin Kullanılır mı?

Kremler konusunda insanları en çok endişelendiren sorulardan biri de kremlerin hassas bölgelere sürülüp sürülemeyeceği ve yüze sürülüp sürülemeyeceğidir. Bu nedenle Furacin krem ??üzerine yapılan en popüler çalışmalardan biri de Furacin merhemin pişik için kullanılıp kullanılmadığıdır. Hastalıklı bir döküntü, genellikle insanların bacak arasında bulunan genital bölgelerinde görülen bir rahatsızlıktır. Cinsel organların bulunduğu cilt dokusu çok hassas olduğu için bazı kremler bu bölge için uygun değildir. Furacin kremi, bebek bezi döküntülerini tedavi etmek için cinsel organlarda kullanılmamalıdır.

Yanıklar İçin Furacin Merhem Kullanımı?

Kremlerle ilgili en garip sorulardan biri yanıklarda, kesiklerde ve açık yaralarda kullanılıp kullanılamayacağıdır. Furacin merhem hakkında en çok araştırılan sorulardan biri de yanıklarda furacin krem kullanılıp kullanılmadığıdır. Furacin merhem, yanıkların neden olduğu iltihabı tedavi etmek için özel olarak yapılmış ilaçlardan biridir. Bu nedenle Furacin merhemi yanık bölgeleri tedavi etmek için kullanılabilir.

Yüzüne Furacin Merhem Uygulamak Mümkün mü?

Evet, bu krem yüzün sorunlu bölgesine güvenle kullanılabilir. Ağıza, göze, buruna gelmemesine özen gösterildiği takdirde yüzdeki cilt alanlarına, sivilcelere, kızarıklıklara, yanıklara, ameliyat bölgelerine ve yara yerlerine Furacin merhem uygulanabilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments