Menu
in

Akrilik kumaş nedir özellikleri nelerdir

Giydiğiniz kıyafetlerinizin neredeyse tamamında akrilik ibaresini görüyorsunuz. Hemen hemen her üründe kullanılan, adını çok sık duyduğunuz ancak kendisi hakkında pek fikir sahibi olmadığınız akrilik kumaş nedir, nasıl özelliklere sahiptir diye merak ediyorsanız kısaca bahsedelim.

Ülkemiz tekstil sektöründe çok iyi bir yere sahiptir. Kumaş cenneti olarak ta bilinen ülkemizde en çok kullanılan kumaşlardan birisi de akrilik kumaşlardır. Akrilik kumaşlar yağısı gereği doğal, yumuşak ve elyaf tarzdadır. Diğer birçok kumaş türüne göre daha güzel ve daha avantajlı bir kullanıma sahiptir. Aynı zamana yün kumaşlara olan benzerliği ile tekstil alanında sıklıkla tercih edilir.

Akrilik kumaşlar akrilonitril olarak adlandırılan bir tür sentetik polimerden üretilen bir üründür. Bu kumaş türü dünya üzerinde en az nefes alabilen kumaş olarak biliniyor. Bu da onun ısı tutan bir yapıda olmasını ve ısının tutulması gereken ürünlerin imalatında kullanılmasını destekliyor.

akrilik kumaş özellikleri ise onu en çok tercih edilen kumaşlardan birisi yapıyor. En çok bilinen akrilik kumaş özelliklerine bakıldığında şu detaylar karşımıza çıkıyor;

  • Isı tutma yetenekleri yüksektir.
  • Nefes alabilirliği çok düşüktür.
  • Esnekliği yüksektir.
  • Görünüşü yün elyaflara benziyor.
  • Genellikle yanıcı bir ürün olarak biliniyor. Kolay alev alıyor.
  • Sentetik bir üründür.

Akrilik kumaş nerelerde kullanılıyor

Akrilik kumaş nedir ve nerelerde kullanılır sorusu sıklıkla merak ediliyor. Yün kumaşlarla olan benzerliği nedeniyle özellikle kış aylarında tekstil ürünleri için vazgeçilmez bir kumaş oluyor. Kış mevsimine uygun olan kazak, bere, atkı, eldiven gibi en çok kullanılan ürünlerde akrilik kumaş kullanılıyor.

Giyim ile birlikte ev ve yaşam ürünlerinde de akrilik kumaşlara büyük bir yer veriliyor. Özellikle yün ağırlıklı ev eşyaları akrilik kumaşlardan üretiliyor. Yastıklar, battaniyeler, minderler ve birçok dekoratif üründe kullanılıyor. Aynı zamanda kilim, halı ve döşeme ürünleri arasında da akrilik yer alıyor.

Leave a Reply

Exit mobile version