Menu
in

Amber Göz Rengi

Göz rengi güzellik algısını doğrudan etkileyen ve kişinin yüzündeki ilk odak noktasıdır. Bu nedenle de farklı tonlardaki göz renklerine farklı anlamlar atfedilmiştir. Bu tonlardan bir tanesi de amber göz rengi olmaktadır. Kahverengi tonları içerisinde yer alan bu renk, albino kişilerde olan pigment barındırmayan rengin ardından, nadir nitelikteki bir göz rengi olmaktadır.

Diğer bir ifadeyle kurt gözü olarak da adlandırılan Amber, bazı inanışlara göre insanın hayatında sadece bir kişide rastlayabileceği bir renktir. Yaşamı boyunca birden fazla bu renge sahip göz taşıyan insan ile tanışan kişilerin şanslı olduğu var sayılır. Bu ilgi çekici göz renginin nasıl oluştuğundan bahsetmek gerekirse; Amber göz rengi melanin adı verilen hormonun, diğer insanlara kıyasla daha az üretilmesi ve aynı zamanda lipokrom isimli pigmentin yoğunlaşmasıyla ortaya çıkmıştır. Ancak henüz hangi genetik özelliklerin bu göz renginin oluşmasında etkili oluğu bilinmemektedir. Dünya üzerinde Asya ve Güney Amerika’da yaşayan insanlarda bu göz rengi bulunur.

Hikayelerde kurt adamların veya vampirlerin gözleri, amber olarak tarif edilir. Bu göz renginin bir diğer özelliği de güneşe çıkıldığında oldukça açık bir ton haline bürünüyor olmasıdır. Bu sebeple de, açık göz renginin oldukça nadir olarak görünmesi sebebiyle, efsanelerde yaşayan kurt adamlar ve vampirlere özgü bir renk olduğu düşünülmüştür. Bu göz rengine sahip olan insanların gözleri ışığa fazlaca duyarlıdır ve uzun süre ışığa maruz kaldıkları taktirde, gözler zarar görür.

Leave a Reply

Exit mobile version