Menu
in ,

Biyometrik Fotoğraflarda Makyaj Olur Mu?

Biyometrik Fotoğraflarda Makyaj Olur Mu?

Kimliklerde ve pasaportlarda yer almak üzere herkesin biyometrik fotoğraflara gerek duydukları bilinmektedir. Ancak biyometrik fotoğraf çekinirken de bazı hususlara dikkat edilmelidir. Bunlardan bir tanesi olan makyaj kriteri de kadınların en çok sorduğu sorular arasındadır. Biyometrik fotoğraflarda makyaj konusuna belli kriterlerde izin veriliyor. Bu konuda tüyoları takip eden kadınların sade bir makyajla daha güzel bir görüntü vermeleri sağlanıyor. Uluslar arası anlamda kullanılan bu fotoğrafların son derecede önemli olmasından dolayı yüzün netliği üzerinde duruluyor. Bu yüzden de ağır makyaj konusu sıcak bakılmayan hususlardan bir tanesi sayılıyor. Doğal ve kolay makyaj tüyolarını kullanan kadınların daha da güzel görünmeleri mümkün oluyor.

Biyometrik Fotoğraflarda Güzel Çıkmanın Yolu

Biyometrik fotoğraflarda daha güzel çıkmak isteyen kadınların kesinlikle ağır bir makyajdan kaçınmaları gerekiyor. Doğal ama daha iyi bir görüntü sergilemek adına farklı bir işleyişin içinde olabilmek de mümkündür. Güzel çıkmak adına ilk olarak doğal görünümü bozmayacak ancak cilt dengesini sağlayacak bir fondöten seçimi olacaktır. Aynı zamanda da fondöten tonunun boyun rengiyle çelişmemesi adına dikkatli olmak gerekir. Fondötenle beraber pudraların da gözeneklerin görünmesine engel teşkil ettiği bilinmelidir. Resmin parlamasını engellemek ve daha etkin bir görüntü yaratmak adına bu şekilde bir tercihte bulunulabilir.

Cilt tonuna bağlı olarak fazla belli olmayacak doğal kontür uygulamaları da gerçekleştirilebilir. Hafif dokunuşlarla istenilen görüntü yakalamak adına bu şekilde de hareket edilebilir.

Biyometrik fotoğrafta daha canlı bir görüntü yakalamak için burun ve alın bölgesine aydınlatıcı sürülebilir. Daha enerjik bir görüntü yakalamak ve doğallığı korumak için bu yönde bir seçimde bulunulabilir.

Gözlerin daha belirgin olması adına kirpik diplerine kahverengi tonlarda far uygulanabilir. Maskara sayesinde en kısa kirpiklerin bile gösterişli bir hal alması sağlanabilir. Kirpiklerin kalkması ve hacimli bir görüntü vermesi de fotoğrafların daha etkili çıkmasında önemlidir.

Dudaklara da doğal ve dikkat çekmeyen tonlarda bir ruj dahil edilebilir. Dudağın kendi rengine yakın bir tonda seçim yapılması önemlidir. Mat ve kremsi hallerde bir tercih de yeterlidir.

Leave a Reply

Exit mobile version