Menu
in

Can Özüm Ne Demek, Can Özüm Kime Denir ?

Konuştuğumuz gündelik dilde birçok hitap etme şekli bulunmaktadır. Hitap şekilleri iletiyi alan insana nasıl sesleneceğimizi belirleyen bir söz öbeğidir. Bu söz öbeklerini, samimi olduğumuz arkadaşlarımıza, ailemize, çevredeki insanlara yönelik kullanırız. Dilimizde oldukça fazla hitap etme söz öbekleri bulunmaktadır. Bunlardan olan can özüm hitabet şekli ise ilginç olan söz öbeklerinden birisidir. Eğer sizde can özüm ne demek diye merak ediyor ve bu soruya cevap arıyorsanız yazımızı okumanızda fayda var.

Can Özüm Ne Demek ?

Can özüm ne demek sorusuna cevabı ise şu şekildedir. “Can özüm” söz öbeği bir nevi “canım”şeklindeki hitabet şekli ile aynı anlamı içermektedir. Canım kelimesi hitabetini daha samimi olmadığımız kişilere karşı kullanırken can özüm söz öbeğini ise oldukça samimi olduğumu kişilere yönelik kullanabiliriz. Güzel hitap şekillerinden biri olan can özüm derinlerinde karşıdaki insanı aslında ne kadar çok sevdiğinizi göstermektedir. Bu kelimeyi kullanırken dikkat etmeniz fayda var.

Can Özüm Ne Demek, Birisi Size Can Özüm Diye Hitap Ettiğinde Ne Demiş Olur?

Bir insan size can özüm diye hitap ettiğinde sizin onun için çok değerli bir insan olduğunuzu yansıtır. Sizin kendi canından bile daha değerli olduğunu dile getirmektedir.

Leave a Reply

Exit mobile version