Menu
in

Ekstazinin Kullananların Yorumları

Ekstazinin Kullananların Yorumları

Günlük hayatta insanlar pek çok farklı olay yaşarlar. Günlük hayatta yaşanılan olaylar insanları psikolojik olarak olumsuz yönde etkileyebilirler. Özellikle de günümüzde hayat şartlarının zorlaşması ve yoğun bir tempo içerisinde olunması insanların kendilerine zaman ayırmalarını ve psikolojilerini olumlu yönde geliştirecek şeyler yapmalarını engelleyebilir. Bu gibi durumlarda pek çok kişi keyifli vakit geçireceği ve mutlu olacağı şeylere yönelir.

Spor yapmak, kitap okumak, arkadaşlarla keyifli vakit geçirmek, hobi edinmek ve bunun gibi daha pek çok aktivite insanların mutluluk hormonlarının artmasına sebep olur. Ancak bazı kişiler karşılaşmış oldukları zorlukları çok daha farklı şekillerde göğüslemeye çalışırlar. En zararlı uyuşturucu maddelerden bir tanesi olan ekstazi insanların psikolojik ve fiziksel olarak bağımlı olmalarını sağlayan bir maddedir. Bu maddeyi kullanan kişiler vücutlarındaki mutluluk hormonunu arttırmaya çalışırlar. Ancak bu son derece zararlı ve yanlış bir şeydir. Ekstazinin kullananların yorumları bu maddeyi kullanan kişilerin mutluluk hormonu salgılamak için dışarıdan bir kimyasal aldıkları yönündedir. İlk başlarda bu maddeyi kullanan kişiler yaşadıkları mutluluk sebebi ile yaptıkları şeyin doğru olduğuna inanırlar. Ancak zamanla hayatlarındaki büyük oranda olumsuz değişim onların pişman olmasına neden olur.

Bu değişimlerin başında ise mutluluk hormonu aldıktan sonra yapılan hareketler gelir. İlacın etkisi ile çok yanlış hareketler yapılır ve kendinize geldiğinizde yaptınız bu hareketlerden dolayı pişmanlık duyarsınız. Çok büyük oranda mutluluk hormonu salgılanması nedeniyle o an normal zamanda yapmayacağınız şeyleri yaparsınız. Bu maddenin en büyük olumsuz yanlarından bir tanesi de hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak insanları kendisine bağımlı hale getirmesidir. Bu maddeyi bulamayan kişiler kendilerini kötü hissetmeye başlarlar.

Tüm bunlara bakıldığında mutluluk hormonu kullanan kişilerin aslında kendini büyük zarar verdiğini görebiliriz. Her ne olursa olsun kısa süreli bir mutluluk için sağlığınızdan olmamalısınız. Mutluluk doğal yollar ile sağlanabilir. Ancak bu gibi bağımlılık yapan maddeler kullanmaya başladığınızda artık o madde olmadan kendinizi kayıp veya eksik gibi hissetmeye başlarsınız. Bu durumun çözümü ise oldukça yorucu ve zor olur. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak kendinizi herhangi bir maddeye bağımlı hale getirmeniz oldukça yanlıştır.

Leave a Reply

Exit mobile version