in ,

Büyüme Hormonu İğnesi Kullananların Yorumları

Büyüme Hormonu İğnesi Kullananların Yorumları

 Büyüme Hormonu Eksikliği (BHE) beyinde bulunan hipofiz bezi yeterli seviyede büyüme hormonu üretemediğinden dolayı ortaya çıkmaktadır. Bunun nedeni beyin hormonunun üretiminden sorumlu olan kısımların hipotalamus ya da hipofiz bezi de sorun olmasıdır. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülen büyüme hormonu eksikliği için en yaygın olan ve bilinen tedavi, büyüme hormonu terapisidir.

İçerik Tablosu

Çocuklardaki en önemli bulgu ise, boy kısalığı ve uzama hızının yaş ile orantılı olmamasıdır. Bu durumun çocuğun zekasına hiçbir etkisi yoktur. Ancak çocukta, özgüven sorunlarına yol açabilir. Bir çocuğa Büyüme Hormonu teşhisi konulduğunda, bu tedavinin artılarını ve eksilerini hasta ya da hasta yakınlarına anlatılarak tedavi önerilecektir. Büyüme hormonu tedavisi için büyüme hormonu iğnesi çok fazla tercih edilmektedir.

Büyüme Hormonu İğnesi Kullananların Yorumları

Büyüme Hormonu İğnesi Kullananlar Memnun Mu?

Büyüme Hormonu İğnesi kullananların yorumlarına göre birçok kişi bu tedaviden memnundur. Bu tedavi, deri altı enjeksiyonu ile verilir. Bu da cildin altındaki yağ dokusuna girdiği anlamına gelmektedir. Büyüme hormonu iğnesi, küçüktür ve acı vermez. Bu tedaviler değişiklik gösterebilir. Hastanın durumuna göre birkaç yıl boyunca da sürebilir. Hastaların kontrol amaçlı olarak her ay doktora görünmesi gerekir.

Ekstra büyüme hormonunun gerekli olup olmadığını, tedavinin durdurulması gerektiği ya da dozun azaltılması gerekip gerekmediğini belirlemek için kan testleri yapılır. Kan şekeri, kolesterol düzeyleri, kemik yoğunluğu ve hastanın sağlıklı olup olmadığını anlamak için de kontroller yapılır.

Büyüme Hormonu İğnesinin Yan Etkileri Var Mı?

Büyüme hormonu iğnesi kullananların yorumlarına göre, tedavi iyi olsa da bazı yan etkileri bulunmaktadır. Bu yan etkilerinin çok ciddi olmadığı da belirtiliyor. Şişlik, baş ağrısı, kas ağrıları iğnenin en sık görülen yan etkileri arasında bulunur.

Yaşlara göre de düşük mü yüksek mi değişiklik gösteren büyüme hormonu, bazı yaşlarda düşük görüldüğü gibi ilerleyen yaşlarda yüksek görülebilir. Bu konuda da tedavilerin yapılması, hastanın hayatına normal bir şekilde devam etmesi için çok önemlidir. Küçük yaşlarda çocuklarda da sık karşılaşılan bir durum olan büyüme hormonu eksikliği, yorumlara göre olumlu yönde etkiler vermektedir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments