Menu
in

Erkek Kedilerin Memesi Olur Mu?

Kediler, insanoğlunun geçmişten günümüze kadar sevgi beslediği evcil hayvanlar olarak süregelmişlerdir. Ev hayvanları grubunda yer bu alan tatlı mı tatlı kedilerin hakkında merak edilen birçok konu da bulunmaktadır. Kedi sahiplerinin merak ettiği soruların başında gelen erkek kedilerin memesi olur mu? Erkek kedilerde meme var mıdır? Soruları gelmektedir. Eğer bu sorular hakkında bir bilginizi yoksa yazımıza göz atmanız sizin için iyi olabilir.

Erkek Kedilerin Memesi Olur Mu Sorusunun Cevabı

Genellikle sadece dişi kedilerin memesi olduğu varsayılır. Bilinenin aksine erkek kedilerde doğuştan memelere sahiptirler. Erkek kedilerin karınlarında olan bu çıkıntılar aslında işlevsizdirler. Hiçbir şekilde bu memeleri hayatları boyunca kullanamayacaklardır. Karın bölgesinin altında oluşan memeler standart olarak 8 yada 12 tane şeklinde de görülebilmektedir.

 

Erkek Kedilerin Memesinden Süt Gelir Mi?

Dişi kediler memelerini kullanarak yavrularını belirli bir olgunluğa erişene kadar beslemektedirler. Erkek kediler doğum yapamadıklarından dolayı memeleri içerisinde bulunan süt bezleri asla süt üretmez. Erkek kedilerin memeleri olur mu hususunda merak edilen diğer konu ise erkek kediler yavrularını besleyip besleyemeyeceğidir. Erkek kediler kesinlikle yavrularına besleyemezler ya da onları belirli bir olgunluğa kadar besleyemezler.

Erkek Kedimde Meme Var Ne Yapmalıyım?

Erkek kedinizin memelere sahip olması onun doğuştan gelen bir özelliğidir. Eğer kedinizin karnının altında memeye benzer çok sayıda yumru görürseniz hemen endişe etmemelisiniz. 8 ya da 12 sayıları arasında değişen bu yumrular tüm erkek kedilerde görülmektedir. Erkek kedilerin memesi olur mu konusu hakkında kedinizin alt karın bölgesindeki kistleri memeleri ile karıştırmamanız gereklidir. Meme yerine yumru halinde farklı kistler ve oluşumlar varsa en yakın veterinere kedinizi göstermenizi öneririz.

Erkek Kedilerdeki Memeler Neye Benzer?

Erkek cinsiyetine sahip kedilerdeki memeler dişi kedilerinkinden daha farklıdır. Erkek kedi memeleri kırmızı yahut pembe renklerinde büyük sivilcelere benzemektedirler. Dişi memelerinden oldukça farklılık gösteren bu memeler tüylerin arkasında saklanmış olduğundan dolayı görmemeniz bile olasıdır. Erkek kedinizin gelişimi boyunca bu memeleri farklı evrelerde görebilirisiniz. Erkek kedilerde görülen bu memelerin farkına vardığınızda endişe edecek bir şey olmadığından emin olmalısınız.

 

 

Leave a Reply

Exit mobile version