Menu
in

Kalkan Tırnağa Ne Yapılır? Nasıl Düzeltilir?

Kalkan Tırnağa Ne Yapılır?

Bazen belirli zamanlarda tırnaklarımız ile ilgili problemler yaşarız. Her zaman sorunsuz olsalar ve acılarını hissetmesek de bazen durum daha farklı olabiliyor. Tırnaklar, darbe gördüklerinde ağır hasar oluşabilecek şekilde var. Bu yüzden de tırnaklar konusunda hassas olmak önemli. Ama yine de hassas olsak da tırnaklar zarar görebiliyor. Bunlardan biri de tırnağın darbe sonucu kalkması. Peki kalkan tırnağa ne yapılır?

Genel olarak sorulan bu soru, kalkan tırnağa ne yapılır durumu değişken. Yani cevap her tırnak kalkması için aynı değildir. Öncelikli olarak tırnak kalkması durumlarında bir uzmana başvurabilirsiniz. Çünkü tırnakların durumuna göre kaldırılması gerekebilir. Ya da böyle bir durum sonucunda tırnağın düşmemesi için gerekli müdahalenin gecikmemesi önemlidir. Enfeksiyon riskini en aza indirmenin en iyi yolu da budur.

Tırnak Kalkmasında Neye Dikkat Edilmelidir?

Tırnaklarımızın ucunda bir tırnak kökü vardır. Bu kök tırnağımızı sürekli olarak uzamasını sağar.  Yani aslında tırnağınız kalksa da sonradan yeniden uzayabilir. Kalkan tırnağa ne yapılır sorunun endişesini yaşamanıza gerek yok. Ancak tırnak kalkmalarının çok aşırı can acıttığı da gerçek. Yapılması gerekenler listesi de sınırlı.

Toplum içerisinde sirke gibi yöntemler bulunuyor. Araştırmalarını yapabilirsiniz. Ancak en doğru çözüm elbette bir profesyonelden yardım almaktır. Tırnağınızın uzun ömürlü bir sorun yaşaması istenilmez. Bu yüzden de yapılması gereken doğru adımların atılmasıdır. Tırnağınızın sağlıklı şekilde alınması gerekir.

Kalkan Tırnak Alınmalı Mı?

Darbe gören tırnaklar genellikle büyük bir acı oluşturur. Fakat tırnağın alınması, düşmesi durumu aldığı darbenin derecesine göre değişiklik göstermektedir. Sorunsuz şekilde tedavi olunabilmesi için de yapılması gerekenler bellidir. Tırnağınızın düşmeden önce güvenliğini almanız önemli. Bu yüzden de bilgisiz kişilerin tırnağınızı hareket ettirmesi doğru değil. Sizin de aslında alınmaması gereken bir tırnağı almanız uygun olmaz.

Tırnak eğer alındıysa, bu gerekliyse de sonrasında hijyene dikkat etmeniz önemlidir. Hijyen koşullarına uyum sağlamanız sonucunda da olması gerekenler olur. Tırnağınız iyileşir ve zamanla eski formuna da geri döner. Elbette bunu sağlayabilmek için de yapılması gerekenler bellidir. Yukarıda belirttiğimiz gibi enfeksiyon kapmaması sizin için daha iyi olur.

Leave a Reply

Exit mobile version