Menu
in ,

Kedi FİP Hastalığı Nedir, Hakkında merak edilenler

Kedi FIP hastalığı, kedilerle beraber yaşayan çoğu insanın haberdar olduğu, özellikle de bu dönem içerisinde evcil hayvanlarla beraber yaşayan insanların kesin olarak bildiği bir hastalık çeşididir. Çünkü şu an dünyayı kasıp kavurmakta olan COVID-19 hastalığının kedilere ulaştığı takdirde mutasyona uğrayarak meydana geldiği haldir.

Bunun yanı sıra gerçekten de bizler için büyük bir sıkıntı sayılabilecek bir rahatsızlıktır ve insanlar tarafından korkularak bakılmaktadır. Viral bir hastalık olmasının yanı sıra aynı zamanda ilerlemeye yatkın olan kedi FIP hastalığı üzülerek söylüyoruz ki öldürcülüğü de olan bir hastalıktır. Yok olmak yerine devamlılık sağlayarak daha da tahrip eden bir hastalık türüdür ve iki farklı şekilde görünmektedir.

FİP Hastalığında Belirtiler Nelerdir?

Kedi FIP hastalığı teşhisinin koyulabilmesi için elinizde başlıca belirtilerin olması önemlidir. Bu yüzden de içerisinde bulunduğumuz bu yoğun ve gergin dönem içerisinde sadece kendi sağlığımızı değil bizimle beraber yaşayan, aileden biri olarak gördüğümüz evcil hayvanlarımızın, kedilerimizin sağlığına da büyük ölçüde önem vermeli ve dikkat etmeliyiz. Çünkü kediler bu hastalığı pençesine kapıldıkları zaman büyük zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Aynı insanlarda olduğu gibi korona virüs tehlikesi kediler içinde bu boyutta seyretmektedir.

Belirti olarak da gözlemlediğimiz takdirde hapşırmak geçerli sayılabilir. Bunun yanı sıra kedinizin gözleri sürekli sulanma halinde olacaktır ve bir burun akıntısı göz demenizde oldukça mümkündür. Ek olarak ishal gibi bir durum söz konusu olduysa da hastalığın çoğu belirtisi de görülüyor demektir. Kedi FIP hastalığı gerçekten önemsenmesi gereken ve büyük problemlere yol açabilecek bir hastalıktır.

Kedi FIP Hastalığı İçin Ne Yapılmalı?

Kedi FIP hastalığı konusunda endişe etmeniz doğrudur ancak rahatlamanızı sağlayacak olan bu hastalığın oldukça az sayıda görülmesidir. Diğer yandan kedinizin bir üste temasından hemen sonra bu hastalığa yakalanması gibi bir durum söz konusu da değildir. Kediniz eğer bu hastalığa yakalandıysa belirtiler çok uzun zaman sonra da görülebilmektedirler. Tedavisi hakkında da şu an için yapılacak bir durum söz konusu değildir. Bu sebeple uzmanlar bu hastalığa yakalanan kediler için direk tedavi yöntemlerine değil de belirtileri azaltma için yararlı olan tedavilere doğru yönelmektedirler.

Leave a Reply

Exit mobile version