Menu
in ,

Kreş Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?

Özellikle de son zamanlarda ebeveynler tarafından arama motorlarında sıklıkla sorulan soruların başında kreş yardımı başvurusu nereye yapılır. Şeklinde olmaktadır.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aktif bir şekilde faaliyet göstermekte olan annelere destek olmak amacıyla Avrupa Birliği delegasyonunu ile beraber yürütmüş olduğu proje ile belirlenmiş olan illerde çalışan annelerden yavrusunu kreşe gönderenlere aylık €100 şeklinde bir destek sağlanacağını açıklamıştır. Bu yardımdan sigortalı olarak çalışan anneler yararlanabilecektir. Bu yardım, kurumsal çocuk bakımı projesi adı altında verilecektir. Bu imkanlarından yararlanmak amacıyla 0 ile 60 ay arasında çocuğu olan binlerce annelere verilmektedir. Çalışan annelere kreş yardımı verilmektedir.

Çalışan Anneye Kreş Yardımı

Çalışan annelere kreş yardımı müjdesi ilk etapta Türkiye Cumhuriyeti Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, bu projenin bütün ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşarak kreş yardımı projesi ile her anneye 100 Euro ya karşılık gelen 650 liralık bir destek sağlanacağını yani toplamda 169 milyon lirayı bulacağını açıklamıştı.

Kreş Yardımı Başvurusu

Devlet kreş yardımı çalışan annelerin hesabına yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kreş yardımı başvurusu açısından çeşitli koşulların yerine getirilmesi gerekir. Bu koşullar genel itibariyle kreş yardımından faydalanmak amacıyla çocuğun başvuru Tarihi itibari ile 0 ile 60 ay aralarla olması gerekir. Aynı zamanda pilot il olarak belirlenen Malatya, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Elazığ, Bursa gibi illerden birinde ikamet etmek ve çocuk ile aynı adreste ikamet etmek gerekir.

2020 Kreş Yardımı Başvuru Formu

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet sitesi aracılığı ile SGK kreş yardımı platformundan başvuru formları mevcuttur. Devlet kreş yardımı başvuru formu ile ilgili olarak katılımcıların karşılarına genel itibariyle çıkacak olan evraklar aşağıda belirtilmiştir.
• Müracaat formu
• Kayıt açısından gerekli belgeler
• Hesap numarası
• Çocuk açısından talep edilen gereksinim listesi
• Bilgi formu boş değişmiş hali ile adres bildirim dilekçesi gerekir.
Yukarıda zikredilen bütün evrakların tamamlanmasından sonra katılımcıların bulundukları ile ya da ilçelerdeki Aile ve Sosyal yardımlaşma müdürlüklerine başvuru yapılması gerekir.

Leave a Reply

Exit mobile version