Menu
in

Limonlu Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır

LİMONLU TURŞU SUYU NASIL HAZIRLANIR

Sağlıklı ve doğal beslenme vücudumuz için önemlidir. Bağışıklık kazanmamız için doğal ürünler tüketmek en sağlıklı olanıdır. Hazır gıdalar yerine mümkün olduğunca yoğurt, turşu, ekmek gibi ürünler evde yapılarak tüketilmelidir. Doğal bir probiyotik olarak bilinen turşu, herkesin sevdiği bir üründür. Turşu sevildiği gibi turşu suyu da oldukça seviliyor. Evlerinde yapmak isteyenler Limonlu Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır öğrenmek istiyor.

Turşu Suyunun Faydaları Nelerdir?

Limonla Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır bilenler nelere fayda sağladığını merak ediyor. Turşu suyu limonlu olsun sirkeli olsun her ikisi de sağlığımız için faydalıdır. En bilindik özelliği metabolizmayı hızlandırmasıdır. Bunun yanında mide bulantısına da iyi gelir. Potasyum bakımından zengin olan turşu suyu kas kramplarına iyi gelir. Mide ekşimesine de turşu suyu bir miktar bal ile tüketildiğinde iyi geliyor.

Limonlu Turşu Suyu Yapımı

Limonlu ve sirkeli olarak turşu suyu hazırlanabilir. Limonlu Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır merak edenler için kısa bir tarif verebiliriz. Yarım litre kaynamış su içerisine bir buçuk yemek kaşığı kaya tuzu çeyrek limon suyu çok az bir miktar toz şeker eklenerek karıştırılır. 5-6 tane nohut ve sarımsak kavanoza koyulur. Ardından turşuluk malzemelerde kavanozda yerini alır. Sonra hazırlamış olduğumuz karışım suyu kavanoz dolana kadar malzemelerin üzerine ekleriz. Ardından kavanozun kapağını kapatıp turşunun olması beklenir. Turşu olduktan sonra turşu suyunuz da hazır demektir.

Leave a Reply

Exit mobile version