in

Öldükten Sonra Neler Olur?

Öldükten sonra neler olur? Bazı insanlar vergiden kaçabilir ama ölümden kaçamazlar. Seri üretilen TV dizilerinde ölüm, genellikle bir monitörde kalp atışı kaybı olarak tasvir edilir. Aslında ölümden sonra olanlar hafife alınmamalıdır. Zihnimiz durduğu andan itibaren bedenimiz ölümün ilk aşamalarında bile tepki vermeye başlar. Vücudumuzun yıpranma oranı; çevre, ölüm durumu, vücudumuzun durumu vb. çeşitli faktörlere bağlıdır. Kalbimiz durduğunda vücudumuzda meydana gelen birçok değişiklik olur. Biraz tuhaf ve korkutucu, kesinlikle büyüleyici olduğu ortaya çıkan bu liste, öldükten sonra vücudunuzun nasıl değiştiğini gösteriyor.

İçerik Tablosu

Kalp Atış Hızı Ve Dolaşımın Durması

Öldükten sonra neler olur? Kalp attığı an, doktorlar resmi olarak ölümü ilan eder. Kalp durduktan sonra vücudun geri kalanı yavaş yavaş zayıflamaya başlar. Ölüm sürecinde olan ilk şey, kanımızın vücudumuzdan damarlarımıza akmasını durdurmaktır.

Ölüm anından hemen sonra bedenlerimiz renk değiştirmeye başlar. Vücudumuzun bölümleri mor kırmızısı veya mavimsi bir mor şeklindedir. Çünkü vücudumuzdaki kan yerçekimine tepki olarak vücudumuzun dibine doğru birikir. Diğer kısımlar soluklaşır. Bu, bu bölgelerdeki hemoglobindeki azalmadan kaynaklanmaktadır.

Ölümden Sonraki İlk 30 Dakika İçinde Ne Olur?

Ölümden sonraki ilk 30 dakika içinde tüm refleksler kaybolur. Göz kapakları kapanmazken kaslar gevşer ve boşaltım sistemi tamamen serbest bırakılır. İdrar, meni ve salyayı görebilirsiniz.

Vücudumuz Ne Zaman İskelet Olacak?

İskeletleşme bu aşamaların son aşamasıdır. Bu işlemin sonunda cesetteki tüm yumuşak dokular çıkarılarak geriye kemik kalır. İskeletleşme süreci tropiklerde birkaç hafta içinde gerçekleşir, ancak tundrada veya sıfırın altındaki sıcaklıklar devam ederse hiç gerçekleşmeyebilir. Ancak normal şartlarda ortalama 4 yıl sadece iskeletiniz kalır.

Ölüm Lekeleri

Öldükten sonra neler olur? Adli araştırmacılar, ölüm anında vücutta neler olduğunu anlamak için livarmortis olarak bilinen bu fenomeni kullanırlar. Çünkü ölümden sonra vücudumuzda dolaşan kan, yiyeceklerin üzerindeki bir yağ tabakası gibi damarlarda kalır.

Vücut Isısı Düşer

Mortis, vücudumuzdaki en popüler ikinci ölüm çeşididir. Algor mortis oda sıcaklığına düşer ve bilinen vücut ısısı olan 37 °C’yi (98,6 °F) kaybeder. Vücut ısısı saatte yaklaşık 0,8 °C (1,5 °F) düşer.

Vücudun Sertleşmesi

Öldükten sonra neler olur? Sıcak ve nemli koşullarda ölümden sonra ortalama 1.5-2 gün ve 10-12 saat sonra çürüme dikkat çekmeye başlar. Sertlik kaybı karaciğerin belirsizleşmesine neden olur ve sonraki birkaç saat içinde ayrışma vücutta büyük değişikliklere neden olur. Bozulma kademelidir ve sonunda cesedin yıllar içinde iskeletleştirilmesini tamamlar.

Vücudumuz Sıkışabilir

Ölüm sonrası oluşan vücut krampları ve kasılmalar kişinin ölmediğinin göstergesi olabilir. Ancak bu, cesetlerin bile kas dokusunu kasabileceğinin kanıtıdır. Güçlü bir kasılma varsa dışarıdan görünen bir spazm vardır. Kurban Bayramı’nda kurban kesilen kurbanların kasları kesildikten sonra hareket etmesi gibidir.

Saç ve Tırnaklar Büyümeye Devam Ediyor

Öldükten sonra neler olur? Birçok insanı şaşırtan şey, saçlarının ve tırnaklarının öldükten sonra da uzamaya devam etmesidir. Ölümden sonra vücut su kaybetmeye başlar ve su kaybı sonucu ciltte oluşan kasılmalar, üzerindeki saç ve tırnakların daha uzun görünmesini sağlar. Aslında, bu sadece bir yanılsamadır.

Dışkı Atımı Devam Edebilir

Ölümden sonra vücudun çoğu bölümünün sertleşmesinin aksine, vücudun bazı bölümleri gevşer. Beynimiz, vücudumuzda istem dışı olayların olmasını önlemek için vücudun kasılma kaslarından bazılarını kapalı tutar. Beyin ölümü sonrasında bu kapalı kaslar açılır ve vücutta kalan idrar ve dışkı boşaltılır.

Öldükten Sonra Ağlayabilirsin

Öldükten sonra neler olur? Morga alınmadan önce ve sonra doktor ve hemşireleri korkutabilecek durumlar olabilir, ölümden sonra ses telleri sertleşir ve bağırsak bakterilerinden gaz çıkışından ölenler inler.

Vücudumuz Çirkin Bir Koku Yayar

Hücre öldükten sonra bazı enzimler salgılanmaya devam eder. Bu enzimlerin etkisiyle bakteri ve mantarlar cesette birikir, zararlı ve kötü kokulu gazlar yayar ve cesedi çürütmeye başlar.

Bağışıklık Sistemimiz Durur

Bağırsak bakterilerin üremesi için en iyi ortamlardan biridir. Bağışıklık sistemi durduğunda bağırsaklarda üreyen bakteriler sistemi burada toplar ve daha sonra diğer organlara yayılır. Vücudumuz patlayabilir. Daha önce bakteriler tarafından üretilen ve  üretilmeye devam eden gaz birikebilir, sıkışabilir ve vücuda baskı uygulayabilir. Vücut bu gazları herhangi bir şekilde serbest bırakamazsa patlayabilir.

Yüzümüzdeki Deri Düzleşir

Öldükten sonra neler olur? Yüzdeki kırışıklıklar, kasların uzun bir süre sonra ilk kez kasılması durduğu için yavaş yavaş yok olur. Vücudumuz hayvanların dikkatini çekmeye başlıyor. Cesetlerden yayılan koku, mantar ve bakterilerin yanı sıra;

  • Akar
  • Karınca
  • Örümcek
  • Akbaba
  • Sinek

gibi canlılar da vücudumuzla ilgilenmeye başlıyor. Öldüğümüz anda yüzümüze Botoks aşılanır. Aslında tam olarak Botox denilemez. Yüzümüzdeki kırışıklıklar genellikle kaslarımız çalıştığı için yok olur. Vücut içinde patlamalar meydana gelebilir.

Derimiz Ve Kemiklerimiz Ayrılmaya Başlar

Bir süre sonra vücutta gaz birikir ve deri kaslardan ve kemiklerden ayrılmaya başlar.

Gözler Pörtleyebilir

Öldükten sonra neler olur? Bağırsaklardan ve çürük organlardan salınan gazın etkisi gözlerin yuvadan, dilin de ağızdan çıkmasına neden olur.

Derimiz, Deri Kumaş Şeklini Alır

Ölümden sonra, vücut ortaya çıkarsa, cilt sıvılaşmaya, kuru ve köseleşmeye başlar.

Deri Hücrelerimiz En Geç Ölür

Tüm hücreler kalp durmasından saatler sonra ölür, ancak cilt hücreleri dış dünyaya maruz kalma sayesinde birkaç gün daha hayatta kalır. Yani ölürsünüz ama hücreleriniz bir süre canlı kalır.

Çürümeye Başlar

Öldükten sonra neler olur? Proteinler yok edildiğinde hücre duvarları yıkılmaya ve dokular arasındaki bağlantılar bozulmaya başlar. İç organların sıvı hale gelmesi sonucunda vücut çürür.

Kadınlarda Doğum Olabilir

Çok nadiren, bir kadın hamilelik sırasında ölürse, ölümünden sonra hala doğum yapabilir. Bu durumda vücutta karın içi gazın birikmesi ve fetüs üzerindeki baskı sonucu fetüs vajinal açıklıktan dışarı çıkar.

Vücutta Patlamalar Olabilir

Birkaç yıl önce deniz biyologları gemideki gaz basıncını azaltmak için karaya oturmuş bir balinayı deldiler. Balinayı bıçakladığımda cesetten gaz patlaması ile büyük bir patlama oldu. Aynı şey vücudumuza da olur. Gaz yerini kaybederse vücudumuz sonunda patlayacaktır.

Vücudumuz Balmumu İle Kaplanabilir

Öldükten sonra neler olur? Üreme sonrası bazı vücutların başına çok garip şeyler gelebilir. Yağ hücreleri, dokuları sindiren bakterilerin bir sonucu olarak vücut soğuk zemin veya su ile çevrili olduğunda oluşabilen yağlı mumsu maddelerdir. Adipocere, biraz daha yavaş parçalanan organları korur.

Çürükler Bitki Çeşitliliğini Arttırır

Vücudumuz onları parçaladıkça, çevredeki toprağa çeşitli besin maddeleri bırakırlar. Besin desteği (ve vücudu yiyen diğer çürüyen canlılardaki artış) bitkilerin biyolojik çeşitliliğini artırabilir ve daha fazla mikrobiyal biyokütleyi destekleyebilir. Bu gerçek, sığ mezarlara gömülü cesetleri bulmaya çalışırken adli araştırmacılara yardımcı olabilir.

En Son Çözülen

Ölümden sonra en son kaybolan kemiklerimizdir. Birkaç yıl sonra, bakteri, mantar ve diğer organizmalar vücudu parçalamaya başladığında, kemik proteinleri sonunda parçalanır ve geride toza dönüşen kemik minerali hidroksiapatiti bırakır.

Bir Erkeğin Vücudu Ölümden Sonra Ereksiyon Olabilir

Vücudun alt kısmındaki kan havuzunu ve vücudumuz öldükten sonra kasların nasıl kasılıp bükülür. Bazı erkeklerin vücutları bu faktörleri alt bölgede deneyimleyerek vücutta ereksiyona neden olur. Cesetlerin ölüm sonrası atılımı, kas kasılması nedeniyle de meydana gelebilir.

Vücut Tamamen Sertleşir

Ölümden ortalama 10 saat sonra vücut tamamen sertleşir. Savaşta ölürseniz, bu anlık bir uyku halidir. Bu nedenle savaşta ölenler vurulduklarında sertleşirler.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments