Menu
in

Sahil Güvenlik Astsubayı Ne İş Yapar Görevleri Nelerdir?

Üç tarafı denizlerle çevrili cennet vatanımızda tıpkı karada olduğu gibi suda da güvenliği elden bırakmamamız gerekmekte ve buradaki asayiş düzenini sağlamak zorunda bulunmaktayız. Bu noktada iç denizlerde, sahillerde, limanlarda, karasuları sınırları içinde, körfezlerde asayişi sağlama görevi Sahil Güvenlik Komutanlığına bırakılmıştır. Sahil güvenlik bünyesinde astsubaylık yapan kişiler ise bu organizasyonda en önemli parçalardan birisidir.  Sahil Güvenlik Astsubayı ne iş yapar? Neden bu kadar önemlidir?

Sahil Güvenlik Astsubayı Ne İş Yapar? Görevi Nedir?

Bütün kolluk kuvvetlerinde olduğu gibi sahil güvenlik komutanlığı içerisinde de bir rütbe dağımı ve emir komuta zinciri bulunmaktadır. Buradaki emir komuta zinciri yani hiyerarşi düzenin devamlılığını sağlayan temel yapı taşı niteliğindedir.  Bu sistem görev dağılımının daha doğru bir biçimde yapılabilmesi adına ve tüm bunların yanı sıra uygulama esnasında aksamalar olmaması için mutlaka bulunması gereken bir detaydır. Sahil Güvenlik Astsubayının görevleri ise silahlı kuvvetlerde görev yapan diğer birimlerden farklı değildir ancak konum farkından ötürü ufak tefek farklılıklar olabilmektedir. Genel olarak astsubayların görevleri ise;

  • Nöbet giriş ve çıkışlarının düzenini sağlamak
  • Subaylar, erler ve erbaşlar arasındaki iletişimin senkronizasyonunu sağlamak
  • Araçların bakım ve onarım süreçlerini organize etmek
  • Birlikler arasındaki haberleşmeyi sağlamak
  • Muharebelerde kendisine verilen görevleri layığıyla yerine getirmek
  • Özel bir eğitim söz konusuysa bu eğitim sürecindeki sorumluluklarını yerine getirmek

Yukarıda bahsettiğimiz görev tanımları genel olarak astsubay görev tanımlarıdır. Sahil Güvenlik Astsubayları için de geçerli olan bu görevler onların branşlarına göre ufak tefek farklılıklar içerebilmektedir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinden mezun olan kişiler görevini akademide idame ettirirken; diğer yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar Sahil Güvenlik Genel Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirlenen görevleri üstlenmektedirler. Güverte, ikmal, makine, uçak bakım, bilişim sistemleri, ofis ve büro çalışanları olarak görevlerini idame ettirebilmektedirler. Görüldüğü üzere astsubay rütbesi ile görev yapmakta olan kişilerin çalışma tarzını en çok aldıkları eğitim belirmektedir. Bu konuda dikkatli davranarak daha prestijli bir yerde çalışabilirsiniz.

Leave a Reply

Exit mobile version