Menu
in

SAT ve SAS Komandosu Nasıl Olunur?

2228 yıllık Türk Ordusunda aktif olarak hizmet vermek isteyen ve hayatı boyunca bu mesleği idame ettirmek gayesinde olan kişiler için SAS ve SAT Komandosu olmak gayet cazip bir fikir olarak görülebilmektedir.  Oldukça zorlu şartlar altından aldığı eğitimin verdiği çeviklikle zorlanmadan kalkan SAT ve SAS Komandoları sıradan birer asker değildir. Onlar her türlü zorluk için özel olarak eğitilmiş kişilerden oluşmaktadır ve özel görevlerde kullanılmaktadırlar.

SAT ve SAS Komandosu Nedir?

SAS (Su Altı Savunma) ve SAT ( Su Altı Taarruz) Deniz Kuvvetleri personeli olan astsubaylardan ve subaylardan oluşan özel birliklerdir. Bu kişiler  özel yetenekli ve kendi alanlarında uzman kişiler arasından seçilip özenle eğitilen komandolardır.

Normal askerlerden çok daha yüksek bir başarıya sahiptirler. Bu başarının temelinde hem özel olarak yetenekli kişiler tarafından seçilmiş olunması hem de aldıkları eğitim bulunmaktadır.  Geçmişten günümüze Zeytin Dalı Harekâtı, Fırat Kalkanı, Kıbrıs Barış Harekatı, Kardak Krizi gibi pek çok olayda başarı göstermiş ve özel olduklarını tekrar tekrar kanıtlamışlardır.

SAT VE SAS Komandosu Nasıl olunur?

SAS ve SAT komandosu olmak oldukça zorlayıcı süreçler dizisinden ibarettir. Ordumuzun temel yapı taşlarından biri olan bu mesleği icra etmek isteyen binlerce insanı çok kolay bir biçimde bulabilirsiniz. Bu yönden baktığınızda dahi farklı olduğunuzu amirlerinize hissettirmeniz gerektiğini anlayabileceksiniz. Bu mesleği her isteyen icra edememektedir, bu meslek için uygun olduğunuzu pek çok yönden kanıtlamanız beklenmektedir. İlk olarak Deniz Kuvvetlerinde aktif olarak görev yapıyor olmak zorundasınız ya da deniz harp okulunda eğitim görmekte olmalısınız. Bu iki seçenekten birine sahip değilseniz SAT ya da SAS komandosu olma şansınız bulunmamaktadır. Bu okulda okuduğunuz takdirde ve gönüllü olduğunuz takdirde bir takım testlerden geçirileceksiniz. Bu testler sizleri oldukça zorlayacaktır ancak olur da başarılı bir şekilde geçerseniz; eğitim aşamasına geçilir ve size komando eğitimi verilir. Komando eğitimini de başarıyla tamamladığınız takdirde size çalışacağınız birim verilmektedir ve kısa bir süre içerisinde SAT ya da SAS komandosu olarak göreve başlamaktasınız.

Leave a Reply

Exit mobile version