in

Siteden Para Kazanmak ? Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır ?

Site açarak nasıl para kazanılır? Siteden Para Kazanmak Nasıl Oluyor? Web sitesi açıp para kazanmak istiyorum, nasıl yapabilirim?

Öncelikle internet sitesinden bir çok yöntemle para kazanabilirsiniz. Burada basit blog sitesi kurup bu blog sitesinden nasıl para kazanılabilir ondan bahsedeceğim. Uzun bir yazı olacak eğer sizde internet sitesi açıp para kazanmak istiyorsanız yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

İçerik Tablosu

1- İnternet Bilgim Yok, Nasıl Site Açabilirim, Kaç Paraya Mal Olur?

Blog sitesi açmak için büyük paralara ihtiyaç yok. Bu yazıyı okuyup blog açmak istiyorsanız yorum yazıp iletişim bırakabilirsiniz bende size yardımcı olurum.

Blog sitesi için en popüler yazılım wordpress dir. wordpress ücretsizdir. Tema ve eklentileri ücretli almanız gerekebilir. Burada wordpress nedir den bahsetmeyeceğim. WordPress site nasıl kurulur diye arama yaptığınızda google de youtube de bir sürü metin ve video bulabilirsiniz.

WordPress in paneli oldukça sadedir. Word e yazı yazar gibi;

Başlık ekle, metini yaz, kategoriyi seç, resim yükle ve kaydet adımlarından oluşmaktadır.

WordPress sistemin size maliyeti Hosting, Domain +Ücretli kurulum( hiç uğraşmayım derseniz) yaptırırsanız 500 TL ye size mal olur.. Hosting: Kısaca Site verilerinin bulunduğu bir firmadan kiraladığınız bilgisayar alanıdır. Domain : Sitenizin adıdır. Bunlar yılık ödenmesi gereken ücretlerdir. Küçük Blog sitesi için 250-300 TL arası yıllık masrafı olacaktır. Sitenizde fazla görsel  olacaksa, ziyaretçi sayısıda artınca bu rakam 300-500 TL civarında olacaktır.

2-Blog Sitesi Kuruldu Peki Ne Yazacağım? Ne Kadar Yazınca Para Kazanacağım? Para Nereden Gelecek?

Blog sitesi yazarlığına başladığınızda hemen para kazanamazsınız. Bu uzun soluklu bir çalışmadır. İlk yıl kazanç beklemeden düzenli olarak yazılarını yazmanız gerekiyor. Böyle olduğu için yazmaktan hoşlandığınız bir kategori seçmeniz sıkılmamanız için önemlidir. Uzun soluklu bir iş olduğu için bir çok proje kısa sürede bıkkınlık getirip yarıda bırakılmaktadır. Burada şu önemlidir. Hem sizin sıkılmamanız gereken konular olmalı hem de insanların aradığı, bilgiye ihtiyaç duyduğu konularda olmalıdır.

Belirli bir kitleye ulaşınca aldığınız reklamlardan para kazanacaksınız Burada En popüler ve getirisi fazla olan Google Adsense ‘dir. Siteniz içerikle dolmaya başladıktan sonra Google Adense ye başvuru yapabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızın video ve metin açıklamaları da bol bol var arayarak bulabilirsiniz. Google Adsense Hesap Açma diye aratabilirsiniz.

Google Adsense, reklamlara tıklandıkça size para verir. Burada sitenize giriş yapan kişinin gördüğü reklama göre, tıkladığı reklamın popülaritesine göre reklam gelirleri de değişir. İşin içine girince bunları daha iyi kavrarsınız. Örnek olarak sitenize günlük 2 bin kişi giriş yapıyor, ortalama 50 kişi reklamlara tıklıyor. Tıklama başı kazanç 0.10 krş ile 0.50 krş arasında oluyor genelde Türkiye’de bu bilgiler doğrultusunda günlük 15 TL kazanırsınız. Bu ayın  kazancı sonraki ay Google Adsense tarafından banka hesabınıza eft olarak gönderilir. Burada minimim 200 Tl kazanca ulaşmış olmanız gerekmektedir.

Farklı kazanç arttırma yöntemleri de var fakat kafa karıştırmamak için en temiz bilinen yol Google Adsense dir. Sitenize tanıtım yazıları almak, harici reklamlar banner resimler eklemek vs.. gelirinizi arttırır.

3- Bloğuma Yazacağım Konuları Nereden Bulacağım? Ne Tür Başlıklar Yazmam Gerekiyor?

Sitemize gelecek olan ziyaretçilerin büyük çoğunluğu Google aramalarından gelecektir. Durum böyle olunca Googleye bir kişi bir şey yazıp arama yaptığında çıkan sonuçlarda bizim sitemizi görmesi gerekiyor peki bu nasıl olacak?

Günümüzde haber sitelerinin yazmadığı konu yok. oyun, rüya tabirler, sağlık, ekonomi, gezi, film aklınıza ne geliyorsa hepsini haber siteleri yazıyor. Haber siteleri yılların sitesi olduğu için otoriter siteler çoğu konuda üst sıralarda çıkıyor. Peki bizim yazdığımız yazı onların üstünde nasıl çıkacak?

Aynı konuyu yazarsak  otoriter sitelerin üstünde aramalarda çıkmamız mümkün olmaz. Ne kadar güzel yazarsak yazımızı yazalım onların üstüne çıkamazsınız çok çok zor. Çünkü yeni siteler bu konuda dez avantaja sahiptir. Bu konuda teknik detaylar var fakat onlardan bahsetmeyeceğim. Sadece yapılması gerekenleri özetle vereceğim.

Öncelikle seçeceğiniz konu başlığı ana başlık olmamalıdır. Örnek: Gezilecek Yerler   bu başlıkta yazı yazarsanız yüzlerce sitenin yazmış olduğu bir başlık olacaktır, içerisinde otoriter sitelerde var onların önüne geçmeniz mümkün değil. Yan başlıklar yazmak gerekiyor Trabzon Sürmene Gezilecek Yerler gibi. Daha az kişi tarafından aranan ama az site tarafından yazılmış başlıklar yazmak gerekiyor.

Gezilecek yerler kelimesinin Google de aylık aranma sayısı 24 bin

Antalya da gezilecek yerler 9 bin

Rize de gezilecek yerler 8 bin

Trabzon Sürmene de gezilecek yerler 250 kişi

Tabi ki burada gezilecek yerler kelimesinde yukarda çıkmak siteye çok ziyaretçi çeker. Fakat bizim sitemiz yeni otoriter olmayan bir site olduğu için bizim yazacağımız yazılar 5-10-20 günlük ziyaretçi çekebilecek konular olmalıdır.

Örnek: ilk 6 ay Trabzon Sürmene de gezilecek yerler gibi konular yazılmalı

Sonra Rize de gezilecek yerler gibi konular yazılmalı

Aşama aşama site ilerledikçe. Bu ilerlemeyi eklediğiniz kelime grubu aranma  hacim genişliğinin ziyaretçi çekip çekmesine göre gözlemleyip yazmanız gerekiyor.

 

Bir başka örnek:

Gribe ne iyi gelir  başlığında yazı yazmak yerine, grip olunca halsizliğe ne iyi gelir, grip olunca baş ağrısına ne iyi gelir? gibi yan kelime gruplarında yazı yazmak lazım.

Birde şöyle bir detay var yazdığınız tek bir yazıyla günlük  bir kaç bin ziyaretçi sadece o yazıdan sitenize gelebilir. Fakat aynı yazıyı otoriter site yazdığında sıralamanızı kaybedip ziyaretçinizden olabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyem örneklerdeki gibi ana kelimelerde değil yan kelimelerde azar ama bir çok konuda ziyaretçi çekmeye çalışmanızdır.

İlk bir kaç ay sitenize kimse girmeye bilir sonralarda 50-100 kişi girişler başlar zamanla da doğru orantılı olarak artar. Siz sürekli yazı yazmaya devam etmelisiniz.

Güzel yazdığınız bir yazıya kimse girmeyebilir. Bir başka yazınıza 10 kişi girmesini beklerken 100 kişi girebilir. Burada ortalamaya bakmak lazım . Siz düzenli yazı yazdıkça ziyaretçilerinizde düzenli artacaktır.

4- Blog Yazarak İnternet Sitemden Ne Kadar Para Kazanırım?

Kazanç ziyaretçi kitlenizle doğru orantılı olmaktadır. Örnek 1000 kişi günlük sitenize girerse aylık 100-300 TL kazanırsınız.

10 bin kişi girerse 1000-3000 Tl kazanırsınız. Günlük 10 bin kişi mi çok fazla diye gözünüz korkmasın. Zamanla üstüne koya koya ilerleyen bir durum söz konusudur. Bugün 1000 girecek sonraki ay 1500 böyle artacak. Belki 1 yıllık bir blogtan maaşınız çıkmaz. Ama düzenli ilerleme kaydeden bir blogtan 2-3 yıl da bir maaş çıkar. Düzenli her ay para hesabınıza yatar.

Burada tekrar belirtmek istiyorum. Sıkılmadan ilgileneceğiniz konular olmalı. Bir başkasından arkadaşınızdan beklenti içerinde olarak projeye girişmenizi tavsiye etmem. Bir bebek büyütür gibi sitenizle ilgilenmeniz gerekiyor. Bebek büyüdükçe kazançta artacaktır.

Ne kadar kaliteli yazarsanız yazın bir yerde zaman etkisi de olacaktır. Otorite kazanmanız için…Sitenizin yayılması, tanınması, arama motorlarında Google de kabul görmesi için…

Google belli aralıklarla kendi arama sıralaması için sitelere belli puanlar verir, Güncellemeler yapar. Bu güncellemelerden her defasında olumlu puan ala ala yükselişiniz artacaktır.

Güncellemelerin sonucunu etkileyen bir çok faktör olmakla birlikte detaya girmeden şöyle söyleyeyim Siz yazılarınızı güzel yazın doğal olmayan hareketlerde bulunmayın siteniz yükselecektir.

5- Blog yazılarını yazarken nelere dikkat etmeliyim?

Başlığınız çok kısa olmasın, kişilerin nasıl arama yapacağını tahmin etmeye çalışın başlığınızı ona göre yazın.

Örnek Arkadaşa iyi geceler mesajı, kankaya iyi geceler mesajı. 1. şekil arayan oluyordur doğru ama o şekil yazan rakiplerde olur. kankaya iyi geceler mesajır kelime grubunda yazarsanız daha kolay ziyaretçi çekebilirsiniz. Burada bu konuyu nasıl ararlar sorusunun cevabı önemlidir.

Mümkünse başlıkta bir kaç aranma kelimesini barındıracak kelimeler grupları olsun.

Her yazıda en az 1 resim olmalıdır.

Alt başlıklar, önemli kelime gruplarının kalın harfle yazılması

Yazdığınız başlıkla alakalı yan kelime veya kelime gruplarının yazı içerisinde geçmesi

Yazıların çok kısa olmaması da önemli 200 kelimeden kısa olmamasına özen gösteriniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments