Menu
in

Yazışma Adresi Nedir?

yazışma adresi

Yazışma adresi birçok resmi evrakta ve başvuru formunda karşımıza çıkmaktadır. Bankalar ve devlet kurumları sizlerden bu adresi istemektedir. Bu taleple karşılaşan vatandaşlar resmi yazışmalarda ve önemli durumlarda hata yapmamak adına yazışma adresi nedir konusunda kısa bir araştırma yapıyorlar.

Bu adres aslında sizin ikametgah adresinizdir. Yaşadığınız şehirde, bağlı bulunduğunuz mahalle muhtarlığında kayıtlı olan resmi ev adresiniz sizin yazışma adresiniz olarak kullanılmaktadır. Devlet kayıtlarında var olan bu resmi adres sayesinde, gerektiği zaman her bir devlet kurumu size ulaşabilmektedir.  Tarafınıza ulaştırılması gereken her tür resmi evrak bu adrese gönderilmektedir. Bu nedenle sizlerden bu adres talep edildiğinde, mevcut olan ikametgah adresini tam olarak bilmeli ve bu adresi en doğru şekli ile verebilmelisiniz.

Doğru Yazışma Adresi

Herkesin devlet kayıtlarında var olan tek bir ikamet adresi bulunmaktadır. Bu adres sürekli olarak bulunduğunuz ev adresi olarak bilinmektedir. Devlet kurumları tarafından sizlere gönderilecek olan her bir resmi yazışmanın en kısa sürelerde sizlere teslim edilebilmesi için bu adrese ihtiyaç duyulmaktadır.

Resmi başvuru formlarında sizlerden yazışma adresi talep edilmektedir. Bu adresi aynı muhtarlık kayıtlarında olduğu şekli ile eksiksiz ve tam olarak belirtmeniz resmi evrakın doğruluğu açısından oldukça önemlidir. Eksik kalan ya da hatalı olarak belirtilen adreslere ulaşım çoğu kez imkansız olmaktadır. Bu da resmi yazışmalarınızın aksamasına sebep olacaktır.

Eğer mevut olan ikamet adresinizde taşınma vb. durumlardan dolayı bir değişiklik yaşandıysa, yeni adres kaydınızı bağlı bulunduğunuz muhtarlık aracılığı ile hemen yapmalısınız. Böylelikle resmi evraklarda geçen güncel adresiniz üzerinden tüm işlemleriniz devam edecektir.

Yazışma Adresi Nasıl Yazılmalı?

Resmi başvurularda ve evraklarda hata ve aksama olmaması için sizlerden istenen adresin eksiksiz ve doğru yazılması gerekmektedir. En doğru yazışma adresi için her zaman sıra ile mahalle, cadde, sokak, varsa apartman ismi, apartman numarası, daire numarası, ilçe, il ve posta kodu belirtilmelidir.

Leave a Reply

Exit mobile version