Menu
in

Balık Kokusu Elden Nasıl Çıkar, Çaresi Var mı

Balık tüketmeyi çok seviyoruz. Çünkü hem sağlıklı olduğunu biliyoruz, hem de  tadını çok seviyoruz. Ancak bir gerçek var ki, etrafa yaydığı kokudan ötürü rahatsızlık duyduğumuz ve bazen de sırf bu sebeple tüketmeme taraftarı olduğumuz doğrudur. Hatta bazı insanlar bu kokudan büyük rahatsızlık duyduklarından ötürü evlerinde balık pişirme işini de kesinlikle yapmamakta ve balık tüketimini dışarda yenilebilecek bir yiyecek olarak görmektedir. Çünkü balık kokusu elden nasıl çıkar hala bilmeyen insanlar da bulunmaktadır ve bu insanlar genel olarak ele sinen balık kokusundan büyük ölçüde rahatsız olmaktadırlar. Ki balık kokusu bazen gerçekten de büyük ölçüde rahatsız edici bir hal alabilmektedir. Ancak araştırıldığı zaman eve yayılan balık kokusunu da ele sinen balık kokusunu da önlemenin birçok yolu vardır.

Balık Kokusunu Elden Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

Balık kokusu elden nasıl çıkar gibi sorularımıza cevap olarak aslında birçok yöntem de bulunmaktadır. Bunlara örnek göstermek gerekirse balık kokusunu elimizi sildiği zaman büyük bir rahatsızlık duyduğumuz için öncelikle balığı temizlemeden önce bir limonu keserek elimize sürtmemizde gerçekten yararlı olacaktır. Çünkü limon içerisinde bulunan asit balığın yaydığı kokuyu temizleyecektir.

Ayrıca limonu sadece temizlerken kullanmanız değil temizleme işlemi bittikten sonra limon kolonyası kullanımı da işe yaramaktadır çünkü bu balığın kokusunu silmesine engel olacak asitler yollamanız anlamına gelmektedir sonrasında da elinizi sabunlu su ile temizleme işlemini gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır.

Balık Kokusunun Yarattığı Rahatsızlık Hissinden Nasıl Kurtulursunuz

Balık kokusu elden nasıl çıkar sorusuna bir başka örnekte aslında her birimizin ulaşabileceği kadar kolay bir yöntemdir. Evinizde yaptığınız sıcak çay ile ellerini ovalamanız bu durumu tamamen yok etmenize yardımcı olabilecektir.

Diğer yandan metal kaşık da bu konuda oldukça işe yarar bir faktördür. Son olarak bilmeniz gereken ise ellerinizi motorin bulunan bir bezle silmenin bu konuda sizlere oldukça büyük bir fayda sağlayacağıdır. Bu tarz işlemleri öğrendikten ve uyguladıktan sonra da artık evde balık yapmak bir eziyet olmaktan çıkacaktır.

Leave a Reply

Exit mobile version