in

Robert Bobroczky 2,31 Metre Boyu İle Sizi Şaşkına Çevirecek

Basketbol oyuncularının uzun boylu insanlar oldukları aşikardır. İyi smaçlar ve harika bir oynanış için basketbolda bir düzeyde boy gereklidir fakat Robert Bobroczky boy uzunluğuyla sizi şaşırtacak. Basketbol tutkusu ve sağlık sorunları ile mücadeleyi elinden hiç bırakmayan Robert,  Avrupa’nın da en uzun basketbol oyuncusu. Robert Bobroczky’nin hayat hikayesini merak ediyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz.

Robert Bobroczky Romanya’nın Arad şehrinde 2000 yılında dünyaya gözlerini açmıştır. Babası da eski bir basketbol oyuncusuydu. Robert’ in en dikkat çekici özelliği ise boyunun 2.31 metre olmasıdır. Boyunun bu seviyede olmasında babasının genetik katkısı da büyüktü. Robert daha 8 yaşında iken annesinden uzundu dahası daha hayatında 8 yılı doldurmamışken 1.88 metre boya sahipti. 12 yaşına geldiğinde ise  2.18 metre uzunluğuna ulaşmıştı. Daha 12 yaşında iken dev gibi olan babasına boy olarak ulaşmış, dahası onun boyunu bile geçmişti.

Robert’in bu derecede hızlı gelişerek uzaması bilim insanlarının da dikkatini onun üzerinde toplanmasına neden olmuştu. Hayatı boyunca üzerinde yapılan çalışmalara ve testlere maruz kalan Robert Bobroczky’nin boyu aile genetiğinden kaynaklanmaktaydı. Anlayacağımız üzer onun boyunun bu derecede uzaması ve gelişimi asla hormonel bir bozukluk yahut aşırı gelişme sendromu değildi.

Basketbol Kariyeri

2014 yılında İtalya’ daki Stella Azura adlı basketbol kulübüne transfer olduktan sonra onun için gerçek kariyeri başladı desek yanılmış olmayız. Zamanın da NBA basketbol liginin ünlü isimlerinden Andrea Bargnani’de bu takımda bir süre oynamıştı. Uzun boyu lig içerisinde bazen oynarken avantaj sağlasa da uzun süreli oynama sürelerinde onun için bir dezavantajdı. Fakat takımının şampiyonluğunda kısa süreler oynayarak katkıda bulundu.

2016 yılında ise lise çağında bir gençken ailesi ile ABD’ye taşınma kararı aldı. Amerikan basketboluna alışmak için fiziğini düzeltmeye karar verdi. Uzun boylu olmasına rağmen düşük olan kondisyonu ona büyük bir dezavantaj yaratmaktaydı. Antremanlar sayesinde biraz daha fiziğini toplamayaı başarabilen Robert Bobroczky 2017 yılında ilk kez SPIRE Enstitüsü’ne girmeye hak kazandı.

Robert’in vücut gelişimi tamamlanması itibari ile 2.41 metre boyuna ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments