in ,

Noteri Nereye Şikayet Edebilirim?

Kaba bir tanımlama yapılacaksa noterler genel itibari ile emekli olmuş Hakimler ya da savcılardan veya uzun süre avukatlık görevini icra etmiş olan kişilerden oluşur.

Noterin Görevleri Nelerdir?

  • Kanun yolu ile başka bir merci, makam ya da şahsa verilmemiş olan her türlü hukuki işlemleri düzenlemek.
  • Kanunlarda resmi bir şekilde yerine getirilmesi emrolunan ve kurumları ya da diğer mercileri belirtilmemiş olan bütün hukuki işlemleri bu kanun hükümleri kapsamına göre yerine getirmek.
  • Gayrimenkuller ile ilgili satış vaadi sözleşmelerini gerçekleştirmek. Bu kanuna uygun bir şekilde dışarıda yazılmış ve getirilen kağıtların üzerinde bulunan mühür, imza ve herhangi bir işaret ya da tarihin onaylanması işlemlerini yerine getirmek
  • Belgeleri ya da bu belgeler üzerinde yazılan bilgileri herhangi bir dilden bir başka dile ya da bir yazıdan bir başka yazıya çevirme işlemlerini yerine getirmek
  • Kanun çerçevesinde tescili gereken işlemlerin tamamını tescil etmek

Yukarıda sayılan iş ya da işlemler noterlerin görevleri arasında yer almaktadır. Hemen her vatandaş hayatında bir kere mutlaka notere uğramak zorunda kalmaktadır. Çünkü insanlar günlük yaşantılarında araba alım satım işlemlerini yapmak ya da herhangi bir gayrimenkul alım satım işlemlerini yerine getirmek amacıyla kesinlikle noterin kapısını çalacaklardır.

 

Vatandaşların noter kurumları ile ilgili yukarıda zikredilen iş ya da işlemleri yerine getirirken herhangi bir problemin ya da eksikliğin oluşması durumunda noterlerin nasıl ve nereye şikayet edilmesi ile ilgili merak eden vatandaşlar genel itibarıyla son zamanlarda arama motorlarından noteri nereye şikayet edebilirim? gibi çeşitli araştırmalar yapmaktadır.

Bizler de bu makalede sizler için ya da diğer noterlerle işi olan vatandaşlar için bu şikayetin nereye yapılması gerektiği ile ilgili bilgilendirici birkaç kelime yazma gereksinimi hissettik.

Noterlik Makamı Nereye Bağlıdır?

Yaygın bir şekilde faaliyetlerini yerine getirmekte olan noterler, Türkiye Noterler Birliği’ne bağlıdır. Bu nedenle vatandaşların noterlerde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili herhangi bir şikâyetlerinin olması durumunda Türkiye Noterler Birliği’ne şikayetlerini iletmeleri gerekir.

Bu nedenle noteri nereye şikayet edebilirim? Sorusunu soran vatandaşların uğrayacakları ya da elektronik ortamlarda iletişime geçecekleri kurum Türkiye Noterler Birliği olmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments