in

Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini

KESİN TUTAN CİNSİYET TAHMİNİ

Ebeveynler anne-baba olmanın heyecanı içerisinde bebeklerinin cinsiyetini tahmin etmeye çalışıyor. Günümüzde geliştirilen tıp teknolojileri sayesinde bebek cinsiyeti doğumdan önce öğreniliyor. Eski dönemlerde Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini konusunda savunulan çeşitli fikirler bulunuyordu. Bebek cinsiyeti ultrason yardımı ile ortalama 12 haftadan sonra öğrenilebiliyor. Bazı aileler bu kadar fazla beklemek istemiyor. Yapılan çeşitli araştırmalarla aileler bebeklerinin cinsiyetlerini tahmin etmeye çalışıyor.

İçerik Tablosu

Bebek Cinsiyetini Önceden Öğrenmek Mümkün Müdür?

Aileler sabırsız bir şekilde bir an önce çocuk sahibi olmanın verdiği heyecanla bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek istiyor. Kesin olarak doğruluğu kanıtlanmamış olan görüşler bebeğin cinsiyetini tahmin etmede ailelere yardımcı oluyor. Örneğin bir inanışa göre eğer anne gebelik esnasında çok fazla tatlı tüketirse erkek bebeğe, ekşi tükettiğinde ise kız bebeğe sahip olacağı söylenir. Hamilelik tecrübesi yaşamış olan anneler de Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini adı altında tahminlerde bulunabiliyor.

Ultrasonda Bebek Cinsiyeti Ne Zaman Öğrenilir?

Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini diye bir şeyin tıbben mümkün olması söz konusu değildir. Doktor kontrolü ile yapılan tahminlerin bile 20 haftaya kadar yanılma payı vardır. Tıbbi olarak bile kesin bir şekilde bebek cinsiyetini önceden ortaya koymak mümkün değildir. Farklı batıl inanışlara göre de bebeğin cinsiyet tahmini yapılıyor. Başka bir inanışa göre yastık altına saklanan bıçak veya makastan hamile olan anne hangisini tercih ederse bebeğin cinsiyetinin ona göre şekilleneceğini inanılıyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments