in

Spiral Kayması Belirtileri

SPİRAL KAYMASI BELİRTİLERİ

Spiral bilinen en eski doğum kontrol yöntemlerinden biridir. Doğum kontrol yöntemlerinin arasında en etkili olanı spiraldir. Spiral rahme yerleştirilir. Bu yöntemi kesinlikle bir doktor uygulamalıdır. Kişinin kendi başına yapabileceği bir uygulama değildir. Doktor kontrolü ile yapılan bu uygulama için öncelikle vajinal muayene ile kontrol yapılır. Bu şekilde spiralin takılacağı kısım belirlenir. Spiral T şeklinde olup rahimde 2 santim gibi bir yer kaplar. Bazı durumlarda spiral kayması yaşanabiliyor. Spiral Kayması Belirtileri sayesinde bir aksilik olduğunun sinyalini veriyor.

İçerik Tablosu

Spiral Yöntemi Güvenilir Mi?

Spiral kayması demek spiralin rahim içinden daha ileriye veya vajinaya doğru gelmesi demektir. Normal şartlarda spiral doğum kontrolü anlamında yüksek oranda güvenilirliği olan bir yöntemdir. Fakat çeşitli sebeplerle spiralin kayması demek işlevini yerine getiremeyip hamile kalınabileceği anlamına gelir. Spiral Kayması Belirtileri olduğu takdirde doktora başvurup tekrar yerleştirilmesi sağlanmalıdır. Adet kanaması dışında kanamanın ya da lekelenmenin olması veya cinsel ilişki esnasında peniste tahrişin oluşması spiral kayması belirtisidir.

Spiral Kayması Neden Olur?

Spiral Kayması Belirtileri sonucunda tekrar doktorunuzla görüşüp bu problemi gidermeniz gerekiyor. Spiral kaymasına doğru bir şekilde takılmamış olması en büyük etkendir. Bunun yanında bazen kullanılmış olan bir ilaç da etkili olabiliyor. Kadının yaşadığı hamilelik ve doğumlar sebebiyle de rahmin genişlemiş olması yine spiral kaymasına neden olan bir faktördür. Herhangi bir belirti gördüğünüzde jinekolojik muayene yaptırmanızda fayda vardır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments