in

Kenevir Yağı Kullananlar

KENEVİR YAĞI KULLANANLAR

Kenevir denildiğinde akla hemen uyuşturucu bir madde gelse de yağı oldukça kullanışlı ve faydalı bir üründür. Kenevir yağı kenevir bitkisinin tohumlarının preslenmesi ile ortaya çıkan bir yağdır. Birçok kullanım alanı vardır. Bunlardan en yaygın olanları sanayi, gıda ve alternatif sağlık ürünleridir. Evde Kenevir Yağı Kullananlar genelde sağlık problemleri için bu yağı tercih eder. Doğal ve aynı zamanda kolayca ulaşılabilir olması da bir tercih sebebidir. Yağı kullanmak isteyenler kullanım alanına göre vücutlarına ya da saçlarına sürebilir ve içebilir.

İçerik Tablosu

Kenevir yağının faydaları nelerdir?

Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu kansere karşı korur. Kalp sağlığı için de oldukça faydalıdır. Kenevir Yağı Kullananlar saçlara sürüldüğünde saçı nemlendirdiğini ve kuruluğu önlediğini belirtiyor. İştah kapatmasından dolayı kilo vermeye de yardımcı olur. Ağrılı bölgelere sürüldüğünde ağrıları geçirir. İçerdiği linoleik asit sayesinde yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Hormonları dengeleyerek menopoz dönemindeki kadınlara fayda sağlar. Kenevir yağı aynı zamanda çözünür lif içerir. Bu sayede sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlık oluşumunu önler.

Kenevir yağının yan etkileri var mıdır?

Kenevir yağı genelde yan etki göstermese de kişiden kişiye bu etkiler değişebilir. Kenevir Yağı Kullananlar bir doktora danışarak kullanmaya başlamalıdır. Bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Nadir olarak görülebilen olası yan etkiler vücuttan yorgunluk, iştah ve kilo kaybı ve ishaldir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments