in

Sinirli Olmak istiyorum Neden Mi

Yapılan araştırmalara bakıldığında sinirlilik hali genetik bir durum olarak görülüyor. Bazı insanlar elinde olmadan sinirli ve agresif bir yapı taşıyor. Sürekli esip gürleyen, kendine hakim olamayan insanlar çoğu kez yargılanırken ve yadırganırken aslında büyük bir kesim içinse cazip geliyor. Sinirli insanların etrafında yaratmış oldukları korkuya bağlı bir hakimiyet ve güç oluşuyor. Buna özenen ve aslında yapısı gereği sinirli olmayan bazı insanlar sinirli olmak istiyorum diye kendini buna alıştırmaya çalışıyor.

Sinirli olmak istiyorum diyen insanları destekleyen bilimsel bir gerçeklikte söz konusu. Bazı bilimsel açıklamalar hayatta kalmak istiyorsan sinirli olmalısın diyor. Çok eski dönemler incelendiğinde hayatta kalan insanların avcı ve toplayıcılar olduğu ve bunların da en önemli özelliklerinin sinirli yapıları olduğu anlatılıyor. O dönem insanlarında agresiflik karakteristik bir yapı olarak karşılaşılan tek sosyal davranış olarak biliniyor. Sinirli olmak istiyorum diyen insanlar da ayakta kalabilmenin bir yöntemi olarak sinirlilik halini görüyor.

Sinirli Olmak istiyorum Bu Sağlığımı Etkiler Mi

Sürekli sinirlilik hali insanların sağlığını olumsuz olarak etkileyen bir durumdur. Stres ve sinirin insan vücudunda her noktaya vermiş olduğu büyük zararlar vardır. Aslında yapısında sinirlilik hali olmayan ancak hayata tutunabilmek için sinirli olmak istiyorum diyen insanların konuya bir de sağlık açısından bakmasında yarar vardır.

Aşırı sinirli olan ve öfke patlamaları yaşayan insanlarda en sık görülen rahatsızlıkların başında kalp hastalıkları ve tansiyon gelmektedir. Eğer sinirlilik hali ile birlikte kişilerde bunu destekleyen ve tetikleyen diğer unsurlar da bulunuyorsa kalp hastalıkları riski daha da artmaktadır. Obezite, fiziksel aktivite eksikliği, sigara kullanımı ve diyabet gibi sorunları olan insanların sinirlilik halleri çok daha tehlikeli olmaktadır.

Sinirlilik hali ve agresiflik gündelik yaşamda hayat kalitesini düşüren bir olgudur. Bağışıklık sistemine vermiş olduğu zarar hayatın bir noktasında mutlaka sizleri yakalayacaktır. Yine aşırı sinirlilik hali bağırsak düzeninizi olumsuz yönde etkileyecektir. Zaman zaman mide krampları ve kasılmaları yaşamanıza neden olacaktır. Sinirli olmak istiyorum diyen insanlar bu olumsuz etkileri de göz önünde bulundurmalı ve buna göre bir karar vermelidir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments