in

Kaş Piercing Zararları Var Mı Nelerdir

Kaşlara yapılan piercing uygulamalarına son dönemlerde oldukça sık rastlıyoruz. Kadın erkek demeden, genellikle genç kesim kaşlarına piercing yaptırmak konusunda oldukça cesur davranıyor. Genellikle kaş ucuna yapılan uygulamalarda bazı kişilerin tercihi kaş boyunca piercing uygulaması bile olabiliyor. Her ne kadar vüctdun diğer bölgelerine uygulanan piercing yöntemleri ile kıyaslandığında daha düşük risklere sahip olsa da insanlar yaptırmadan önce kaş piercing zararları var mı diye düşünmeden edemiyor.

İçerik Tablosu

Tüm piercing uygulamalarında kaş deldirmenin ve piercing uygulaması yaptırmanın bazı zararları söz konusu. Bu zararlar her insan daaynı etkide ya da aynı düzeyde olmasa da genelinde hissediliyor. Sizlerde kaş piercingi yaptırmayı düşünüyorsanız bu uygulamayı zararları ile birlikte değerlendirmeli ve ona göre karar vermelisiniz. Kaş piercing zararları bazen geri dönüşü olmayan sonuçlarda doğurabiliyor.

Kaş Piercing Uygulamalarında Enfeksiyon Riski

Kaş piercing zararları başında en çok bilinen ve rastlanan zarar enfeksiyon riski oluyor. Kaşta piercing takılacak yerlerde delme işlemi yapıldığı için bu bölgelerde enfeksiyon oluşabiliyor. Bu durum genellikle steril aletlerin kullanılmadığı uygulamalarda karşımıza çıkıyor. Steril olmayan delicilerle açılan piercing delikleri iltihaplanabiliyor. Ve bunun sonucunda kaşta ağrı, şişme, yanma ve bazen yüksek ateşi gibi önemli etkiler görülebiliyor.

Kaş Sinirlerinde Hasar Oluşumu

Kaş piercingi uygulamaları rastgele yapılan çalışmalar değildir. Genellikle gözün dış köşesinde köşesinden 40 derecelik bir açı ile yapılmaktadır. Ve tam bu bölgeye denk gelen önemli sinirler yer almaktadır. Eğer kaş piercing uygulamanızı  profesyonel olmayan kişilere yaptırırsanız delme sonucunda sinirlerinize denk gelmesi ve bu sinirlerin zedelenmesi gibi zararlar yaşayabilirsiniz.Bilinen en önemli kaş piercing zararları arasında yer alan bu durumun telafisi ise olduça zor olacaktır.

Vücudun Kaş Piercing’lerini Reddetmesi

Piercing adı verilen küpeler metal yapılara sahiptir. piercinglerin vücudun hangi bölgesine takılıyor olursa olsun, o bölgenin mutlaka delinmesi gerekmektedir. Çünkü piercing uygulamasının gerekliliği budur. Ancak her vücut piercingin üretildiği malzemeleri kabul etmeyebiliyor. Kaş piercing zararları olarak bilinen ve sık rastlanan bu durumlarda piercingleri kaşınızda durdurmanız mümkün olmuyor. Vücut bu yabancı maddeyi kabul etmiyor. Kaşın tahriş olmasına ve sizin piercingi oradan en hızlı şekilde çıkarmanıza neden olabiliyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments