in

Limon tuzu zararları var mıdır

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan limon tuzu sitrik asit olarak ta biliniyor. Yarattığı etki ile yiyeceklerin antioksidan seviyesini yükseltiyor. Böylelikle yiyeceklerin bozulmasını engelliyor. Bir dönem kanserojen bir madde olduğu için kullanımı oldukça azalan limon tuzu artık günümüzde marketlerde bile satılan bir ürün haline geldi. Birçok farklı alanda kullanılan limon tuzu için tereddütler ise halen devam ediyor. Limon tuzu kullanmadan önce birçok insan limon tuzu zararları nelerdir diye bir araştırma yapma ihtiyacı duyuyor.

Limon tuzu yeni nesil tarafından çok iyi bilinmese de 90’lı yıllarda çok iyi biliniyordu. Eski dönemlerde limondan üretilen ve ekşimsi bir tada sahip olan limon tuzu, bu üretim türünün yüksek maliyetli olması sebebi ile artık şeker pancarının sentetik melasından üretiliyor. Mutfakta birçok farklı alanda sağladığı faydalar bulunsa da zararlı tarafları ile de dikkat çekiyor.

Limon tuzu zararları konusunda bilgi almak isteyenler için öncelikle limon tuzunun yüzde yüz doğal bir ürün olmadığı bilinilmelidir. Her ne kadar adı limondan üretiliyor gibi olsa da doğal olmadığı artık biliniyor. Bunun için yoğun bir kullanım her zaman zararlı sayılıyor.

Limon tuzu asitli bir madde olduğu için kireç çözme işlerinde kullanılıyor. Bu tür işlemler için tercih edebilirsiniz ancak tüketmek konusunda her zaman tedbirli olmalısınız. Midenize zarar verecek olan bu asitli maddeyi tek başına kesinlikle tüketmemelisiniz. Ancak turşu, reçel vb. hazırlıklarda, uzun süre bozulmamaları için birkaç parça kadar kullanmanız öneriliyor. Fazlası her zaman zararlı olarak biliniyor.

Limon tuzu neyden yapılıyor ne işe yarıyor

Eski dönemlerde limon tuzu limondan yapılıyordu. Zaten hammaddesi limon olduğu için bu ismi almıştı. Ancak yüksek maliyetler nedeni iel artık şeker pancarından yapılıyor. Sitrik asit olarak bilinen limon tuzu turşu, reçel ve salatalarda kullanılıyor. Yine asit özelliği sayesinde kireç tutmuş olan demlikleri ve eşyaları kireçten temizlemek için tercih ediliyor.

Limon tuzu zararları her zaman merak edilse de C vitamini yönünden zengin olan limon tuzu kilo vermek ve yağ yakmak için önemli bir etken maddesi oluyor. Sebze ve meyvelerin kısa sürede kararmasını engelliyor ve daha uzun dayanmalarını sağlıyor. Yine ev hanımlarının birçoğu limon tuzu ile yüzey temizliği yapabiliyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments