in

Rahmi alinan kadınların yorumları

Rahim alma ameliyatları kadınların en sık olduğu ameliyat olarak biliniyor. Bu ameliyatlar rahmi alinan kadınların yorumları ve bu konuda yapılan bilimsel açıklamaları dinlemediğinizde ilk etapta oldukça korkutucu olabiliyor. Çünkü rahim kadınların en önemli organlarından birisidir. Kadınlığın ve cinselliğin varlığını simgeleyen rahim alındığında bu tür olguların biteceği gibi yanlış bir algı kol geziyor. Oysa durum bunun tam da aksini gösteriyor. Eğer bir kadın rahmi alınacak düzeyde bazı sağlık sorunları yaşıyorsa, rahim alma ameliyatı ile hayatını çok daha yaşanabilir ve kaliteli bir düzeye getirebiliyor. Halk arasında bilinenin ya da yapılan yorumların aksine, rahim alınması cinselliğin ve kadınlığın bitmesi anlamına kesinlikle gelmiyor. Rahmi alınan kadınlar sadece doğurganlık özelliklerini kaybediyor. Kadınlık yetileri hala çok güçlü kalabiliyor.

Rahmi alinan kadınların yorumları incelendiğinde bu süreç ile ilgili çok önemli tüyolara rastlıyoruz. Çünkü sürecin kadınlarda yaratmış olduğu önemli psikolojik etiler olabiliyor. Gerek yanlış bilinenler gerekse sürece hazırlanamamak kadınların psikolojilerinde önemli bozulmalar yaratabiliyor.

Rahmi alınan kadınlar ve psikolojik boyutları

Rahmi alinan kadınların yorumları hep psikolojik yönde karşımıza çıkıyor. Hastalığın ilk dönemlerinde yeterince bilgilendirilmeyen kadınlar büyük korkular yaşadıklarını anlatıyor. Oysa bu korkuların her birinin yersiz olduğu ancak ameliyat sonrasında normal yaşama dönüldüğünde anlaşılabiliyor.

Bunun için rahim aldıracak olan kadınların bu sürece en iyi şekilde hazırlanması gerekiyor. Psikolojik olarak ameliyata iyi hazırlanan kadınlar süreci sorunsuz olarak atlatabiliyor.

Rahmi alınacak olan kadınlara hekimleri tarafından iyi bir bilgilendirme yapılması gerekiyor. Ameliyat sonrası nasıl bir dönem olacağı, kadınların bu ameliyat ile bir kaybının olmayacağı hatta bazı durumlarda daha konforlu bir yaşamın var olacağı kadınların ameliyat öncesi bilmesi gereken en önemli konular oluyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments