in ,

Kedi Karma Aşı Nedir, Kedi Karma Aşı Gerekli Mi

Kedi sahiplenmeden önce her birimizin kediler ve sorumluluklarımız hususunda küçük de olsa bir araştırma yapmasında fayda var. Çünkü kediler, belirli dönemleri içerisinde bazı ihtiyaçları olan canlılardır. Hem onların sağlığı hem de bizim sağlığımız için bunlar oldukça gereklidir. Kendi evimizde bizimle beraber yaşamaya başlayan kedimiz için, sağlıklı bir ortam sağlamakla beraber aynı şekilde sağlığından da emin olmak gerekir. Bunun için aşılarını yaptırmak için bir veteriner ile görüşmekte de önemlidir. Hatta bu noktada kedi karma aşı gerekli mi sorusunu da uzman birine sorup, daha detaylı bilgi almak da mümkündür. Çünkü genelde kulaktan dolma bilgilerle hareket etmek, çok da doğru bir davranış ortaya çıkarmamaktadır.

Karma Aşının Faydaları Nelerdir

Belirli dönemlerde yaptırdığımız kedi karma aşı gerekli mi diye düşündüğümüzde ve araştırdığımızda, gerçekten de bu aşıların büyük ölçüde gerekliliğinin olduğunu fark ederiz. Çünkü karma aşılar, kedilerimizi belirli hastalıklardan korumakta ve yaşama oranını da yüksek ölçüde arttırmaktadır. Özellikle de kediniz henüz yavruysa bu aşılar bağışıklık sahibi olmadığı ve hastalıklara aşırı derecede açık kaldığı için gereklidirler.

Aşılar, kedilerimizin virüslerle verdikleri savaşlarda bizlerin en etkili silahlarıdırlar. Bu yüzden de aslında kedi gençlik hastalığı,  calicivius enfeksiyonu, kedi herpes virüsü enfeksiyonu gibi daha birçok hastalıktan korunmaları için de gereklidir. Diğer türlü kedinizin yaşadığı sorunlar, onların büyük ölçüde zarar görmesine neden olabilmektedir.

Kedilerde Karma Aşı Ne Zaman Yapılmalıdır

Kedi karma aşı gerekli mi sorusuna net bir cevap aldığımızda düşündüğümüz diğer bir nokta da bu gerekliliğin ne zaman içerisinde yerine getirilmesi gerektiği ile ilgili sorulardır. Bizler, elbette eğer bir evcil hayvan sahibiysek, bu konuyu kedimizin kontrolleri sırasında zaten örenebiliriz. Ya da veteriner, size bunun gerekli olduğundan bahseder. Ancak henüz yeni sahiplendiyseniz ve daha önce hiç veterinere gitmediyseniz, çok geç davranmadan harekete geçmeniz gerekir.

Aşılama takviminde sekizinci haftadan başlayan karma aşının ikincisi de on birinci hafta içerisinde yapılmaktadır. Ve bu dönemler içerisinde de kedilerimizde görülebilecek herhangi bir belirtiye de oldukça dikkat edilmesi önemlidir. Elbette bu aşılanmaların da aşı karnesine işlenmesi atlanmaması, unutulmaması önemli detaylardır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments