in

Deli Gibi Uykum Var Ama Uyuyamıyorum

Deli Gibi Uykum Var Ama Uyuyamıyorum

Her birey yaşamının belli bir döneminde uykusuzluk problemi ile karşı karşıya kalır. Bazı bireyler her nerede olurlarsa olsun kolay bir şekilde uykuya dalarken bazıları ise kendileri için temin ettikleri en rahat yataklarda bile uykuya dalmakta güçlük çekerler. Hele de bir yere misafirliğe gittiklerinde bireylerin yataklarını ve ortamlarını değiştirdikleri için uykuya girmeleri daha da zorlaşabilir. Bireylerin uykusuzluk problemlerini tetikleyen bir takım unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurları araştırmadan ve bilmeden deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum diyen bireylerin sorunlarına çözüm bulmak mümkün olmayacaktır. Bu anlamda uykusuzluk çeken herkesin uyku problemi ile ilgili derin bir araştırma yapması ve gerekirse bir doktordan profesyonel yardım alması önem arz eder.

İçerik Tablosu

Deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum diyenler için çözüm

Stres, sınav dönemleri, iş görüşmeleri, otel odalarında konaklama veya başka bir evde konaklama bireylerin uykuya da almalarına ve yerini yadırgamalarına neden olabilmektedir. Bu nedenle bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için öncelikle uykusuzluğun nedeninin iyi tespit edilmesi gerekmektedir. Son yıllarda arama motorlarına en çok yazılan ve en çok sorulan konulardan biri de deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum nedeni nedir? sorusudur. Bu sorunun giderilmesi için öncelikle uykusuzluğun yaşandığı sürecin periyotlarını dikkat etmek gerekir. Bu periyotlarda ilki kısa süreli uykusuzluk periyodudur. Kısa süreli uykusuzluk periyodunda genellikle süreç bir ya da dört hafta sürebilmektedir. Bu uykusuzluk çeşidinin nedeni gerginlik olabilmektedir. Gerginlik ortadan kalktığı zaman uykusuzluk da ortadan kalkar.

Uzun süreli ve öğrenilmiş uykusuzluğa dikkat

Deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum diyen bireylerin genel anlamda kısa süreli değil uzun süreli uykusuzluk problemi ile veya öğrenilmiş uykusuzluk problemi ile karşılaştıkları görülür. Uykusuzluk süresi uzun süreli uykusuzluklar da bazen aylarca ya da yıllarca olabilir. Bu durumda hem fiziksel anlamda bir doktor kontrolüne gitmek hem de psikolojik bir destek almak önem arz eder. Bazen psikiyatri kliniği bu noktada kişilere uyku ilacı önerir. Bu da bireyin uykusuzluk şikayetinin azalmasına katkı sağlayacağı için yaşam kalitesinin eskisi gibi düzelmesini ve bireyin uykusunu alarak dinlenmesini sağlar.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments