in

Deniz Kuvvetler Okulu Nedir? Nasıl Girilir?

Deniz Kuvvetlerinde aktif bir personel olarak çalışmak isteyen adayların Deniz Harp Okulunda bu konuda gerekli olan eğitimi almaları gerekmektedir.  Milli Savunma Üniversitesine bağlanan Deniz Harp Okulu, Türk Donanmasına nitelikli personel yetiştirmeyi amaçlayan bir kurumdur. Adayların eğitim süresince gördüğü teknik ve pratik eğitimler onları daha dayanıklı ve daha bilgili birer personele dönüştürmektedir. Bu eğitimleri aldıktan sonra Deniz Kuvvetlerinde tam donanımlı bir personel olarak çalışmaya başlamaktadırlar.

Bu okuldan mezun olan kişilere iki farklı diploma verilmektedir; Bunlardan ilki 4 Yıllık Lisans Diploması olmaktadır.  Bu diploma sayesinde ilerleyen zamanlarda askeriye yerine sivil hayatta iş sahibi olmak isterseniz bunu başarabilmektesiniz. Bu diplomayı almanızdaki asıl neden Harp Okulunda sadece askeri eğitimler değil aynı zamanda teknik eğitimler de alıyor oluşunuzdan kaynaklıdır. Bu diplomanın türüne göre o konudaki işlere başvuru yapabilirsiniz.  Buradaki en büyük artınız diplomanın mavi diploma olması olmaktadır. Mavi diploma sadece ülkemizde değil bütün dünyada tanınan bir diploma çeşididir. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bu diploma ile gerekli işlere başvuru yapabilme olanağına sahip olacaksınız. Diğer diploma ise Deniz Subaylık Diploması olmaktadır.  Bu diploma sayesinde orduya subay olarak başlar ve rütbe basamaklarını yavaş yavaş tırmanabilme şansına nail olursunuz. Ordu içerisindeki özveri ve başarınız rütbenizin artışını doğrudan etkileyen en temel unsurdur. Bu okuldan mezun olduğunuz takdirde ordu içerisindeki en yüksek rütbeye erişebilme hakkınız bulunmaktadır, bu tamamen sizin başarılarınıza kalmış durumdadır.

Deniz Kuvvetleri Okulu Nedir?

Deniz Harp Okulu, adı itibariyle donanmaya asker yetiştirmeyi hedeflen bir eğitim kurumudur. Öğrencilerine 4 yıl süren bir eğitim vermektedir. Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde hem akademik hem de askeri eğitim sunmaktadır. Sayısal ağırlıklı bir okul olmasından ötürü mezunları deniz üzerinde zorlu sayısal hesaplamaların üstesinden kolayca gelebilmektedir. MSÜ sınavı başarıyla tamamlayan öğrenciler belirli aşamalardan geçerek okula kaydını yapmaktadırlar.  Bunun yanı sıra adayların YKS Sınavına girerek AYT oturumunda en az tabanı geçecek puanı alma zorunlulukları bulunmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments