in ,

Andorid oyun nasıl yapılır? Andorid Oyunlardan nasıl para kazanılır?

Andorid oyun yapımıyla ilgili birkaç bilgi vereceğim.
Basit görünen bir oyun yapmak bile hiç kolay değildir.
Başarılı bir oyun yapabilmek için görselliğin çok iyi olması gerekmektedir ki , burda devreye animasyon ve görsel resimleri tasarlama işi ön plana çıkıyor. Bu başlı başına bir iştir. Bunun için yardımcı programlar kullanmak gerekiyor Photoshop gibi..

Görsellikten sonra oyun içindeki fonksiyonları belirlemek, şartlı olacak işleri kodlamak için javascript veya csharp kodlama bilgisine sahip olmak gerekiyor. Oyun motoru kullarak bu bilgileri minimize edebilirsiniz. mesela Unity 3d programını kullanmanızı tavsiye ederim . Oldukça gelişmiş oyunlar tasarlayabilir ve bu oyunları windows, ios, android gibi farklı şekillerde kaydedebilirsiniz.

Bu işe yeni başlayacaksanız unity 3d eğitim videolarından başlangıç yapmanızı tavsiye ederim. Kod gerektiren yerleride google de araştırma yaparak oyununuza entegre edebilirsiniz.

Unity 3d programı ile görsel öğeleri kolaylıkla yönetebilir, düzenleyebilirsiniz. Ayrıca unity için yapılmış bir çok örnek proje ile örnek tasarımlar ile güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.
Unity Store sayfasını incelemenizi tavsiye ederim.

Unity ile hazılanmış örnek proje ve modeller için fazlasıyle dosya paylaşımı yapacağız.Türkçe bir sitede böyle bir arşiv ilk kez oluşturulacak. Özel istekleriniz olursa yorum olarak talepte bulunabilirsiniz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments