Menu
in

Aldatan erkeklerin yorumları

Aldatma konusu çok eski dönemlerden bugünlere gelen ve her geçen gün de etkisini artırarak devam eden bir olgudur. Özellikle erkekler arasında çok yaygın olan bu durumun altında farklı birçok neden olduğu bilimsel olarak ta kanıtlanmıştır. Erkekler neden aldatır, aldatırken ne hisseder gibi birçok sorunun yanıtını alabilmek için aldatan erkeklerin yorumları dikkate alınır. Bu durumu yaşayan ve neler hissettiğini direk olarak birinci ağızdan paylaşan erkeklerin yaptığı yorumlar bu alanda bilimsel açıklamalara da ışık tutar olmuştur.

Erkekler neden aldatır

Erkekler için aldatmak konusu her zaman gündemde olan bir konudur. Her yaş grubundan erkekler yaşadığı sevgililik ya da evlilik süreçlerinde eşlerini ya da sevgililerini aldatırlar. Bunu neden yaptıkları ise her zaman merak konusu olmuştur. Aldatan erkeklerin yorumları ile bu konuya açıklık getirmeye çalışan kaynaklara bakıldığında erkeklerin neden aldattığının çok yaygın bazı sebepleri görülüyor.

Yapılan araştırmalara bakıldığında bir erkeğin aldatma isteğinin altında yatan en önemli neden ‘ sahip olma ‘ duygusu olarak biliniyor. Yani erkeklerin aldatırken fazladan bir kişiye değil de, kendisine ait olmayana sahip olma duygusunun baskın olduğu anlaşılıyor. Her zaman fizyolojik açıdan güçlü olmak isteyen ve güçlü görünmek isteyen erkekler için bu durum aslında ‘ güç, güçlü olmak ve güçlülük’ duygularının da farklı bir tezahürüdür. Aldatan erkeklerin yorumları incelendiğinde altta yatan en önemli nedenin bu olduğu anlaşılmıştır.

Bu duygularla birlikte yenilik ve macera arayışı erkeklerin kontrol edemediği dürtüleri arasında yer alıyor. Her zaman daha özgür ve bağımsız hissetmek ve bunun için yenilikleri doyasıya yaşayabiliyor olmak erkeklerin aldatmasının en önemli nedenlerinden görülür.

Cinsel içgüdüler ise erkeklerin kısa süreli ve sık aldatma nedenleri arasında yer almaktadır. Eşini seven ancak cinsel tatminsizlik nedeni ile sürekli olarak gündelik ilişkiler tercih eden bir erkek grubu olduğu biliniyor. Uzun süreli duygusal bağlılıktan uzak olan, sadece cinsel amaç içeren bu aldatmalara oldukça sık rastlanıyor.

Aldatan erkeklerin yorumları doğrultusunda bir erkeğin neden aldatma eğiliminde olduğu, hangi koşullarda bunu tereddütsüz bir şekilde yapabildikleri ve neler hissettikleri açıkça görülüyor.

Leave a Reply

Exit mobile version