Menu
in , ,

Dikkat Dağınıklığını Azaltacak İpuçları

İnsanların birçoğu iş yaparken dikkat bozukluğundan yakınırlar. Yetiştirilmeye çalışan işte tam odaklanılmışken dışarıdan gelen uyarıcılar hemen dikkat bozukluğuna neden olabilir. Bu uyarıcıların dışarıdan gelmelerine gerek yoktur, bazen iç dünyamızda bile dikkatimizi bozacak çok unsur vardır. Dikkat dağınıklığını azaltacak ipuçları yazımızı sizler için derledik.

Rahat Ama Sizi Dinç Tutacak Bir Çalışma Sandalyesi ve Çalışma Masası Seçin

İş üzerinde çalışırken bir çok kez boyun ağrılarından yahut vücut ağrılarından şikayet edip, tüm odağınızı buna çevirirsiniz. Tam verimli çalışabilmek amacıyla ne çok dinç tutacak ne de rahatlatacak sandalye ve çalışma masalarından kaçının. Uygun bir boyunluklu sandalye ve yeri iyi ayarlanmış bir çalışma masası farklı etkenleri ortadan kaldıracaktır. Böylelikle dikkat bozukluğunuz azalacaktır.

Yanınızda Yeterince Su Bulunsun

Su belki de her şeyin başı desek yanılmış olmayız. Su ile kombin edilmiş bir hayat sizi çalışırken odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Su sizi her yorgun hissettiğiniz de tazeleyecektir. Yine de su içemeye kalkmak bile dikkat bozukluğuna sebep olabileceğinden çalışma masanıza yakın bir yerde  su bulundurmalısınız. Böylece masadan kalkmanıza gerek kalkmaz.

Küçük Atıştırmalıklar Veya Meyveler Kurtarıcı Olabilir

Acıkma hissi bünyenizde dikkat dağınıklığı yaratabilir. Bu sorunu önlemek amacıyla çalışma masanızın görünmeyen bir kısmında atıştırmalıklarnızı veya meyvelerinizi saklayabilirsiniz. Unutmayalım ki tekrarlı ve uzun süre boyunca tüketilen atıştırmalıklar dikkatinizi bozacaktır.

Müzikler Bir Etken Olabilir

Çalışırken müzik dinlemeniz dikkat dağınıklığına neden olmayabilir fakat rahatlatıcı müzikler dinlemeniz yararınıza olacaktır. Yine çevrede bir uyarıcı olarak müzik, beyninizin uyarıcıya cevap vermek için işlem yapmasına neden olabilir.

Psikolojinizi Göz Önünde Bulundurun

Çalışmaya başlamadan önce farklı şeyler yaşamış olabilirsiniz. Ani duygu değişimlerden sonra iş ve çalışmak için çalışma masanızın başına oturmayın. Uzun süreli duygu boşalmalarından sonrada dikkat dağınıklığı meydana gelebilir. Bu yüzden kendinizi normal hissettiğinizde ve bir uyarıcı tarafından uyarılmadığınız da çalışmaya başlayın.

Çalışma Masası Önemli

Çalışma masanızın düzenli veya dağınık olacağına karar verin. Bazılarımız dağınık bir çalışma masasında daha kolay dikkatini toplarken bazılarımız ise düzenli ve tertipli bir masada daha dikkatli olabiliyor. Anlayacağınız üzere çalışacağınız mekanın nasıl olacağına siz karar verin.

Her Zaman Profesyonel Destek Almaktan Vazgeçin

İlerlemiş ve hekimlerce belirlenmiş bir dikkat bozukluğu rahatsızlığınız yoksa, her durumda tedai edici ilaçlar almayı bırakın, uzmanlara danışmaktan vazgeçin. Bu yöntemler sizin gerçekten bir dikkat bozukluğu rahatsızlığına sahip olduğunuza inandıracaktır. Sadece inanın, beyniniz ve vücudunuz gerekli olanı yapacaktır.

 

 

Leave a Reply

Exit mobile version