Diş teli tedavisi uzun süreli ve yavaş ilerleyen bir tedavidir. Hızlı gelişen çocuklarda bozulan diş yapısını düzeltmek amacı ile uygulanır. Ortodonti uzmanları tarafından yapılan diş teli uygulamalarında hastanın genel durum, uygulanacak tedavi yöntemi ve tedavinin süresi gibi birçok konu merak edilmektedir. Ancak tüm bunlara gelmeden önce dişlerinde çapraşıklıklar olan ve bunun düzelmesi için tedavi görmesi gereken çocukların sorduğu ile soru şudur. Diş teli nasıl takılıyor, takılırken ve kullanırken acıtıyor mu?
Diş teli uygulaması aslında korkulduğu kadar zor bir uygulama değildir. Sadece uzun süreli bir tedavi olduğu için biraz sabır ve özen istemektedir. Bunun haricinde takılması sürecinde sizleri korkutarak bir durum söz konusu değildir. Diş teli nasıl takılıyor diye merak ediyorsanız çok kısa uygulama aşamasından bahsedelim.
Diş teli takılma uygulamaları kesinlikle ortodonti uzmanları tarafında yapılmaktadır. Diş yapınızın düzelmesi için önerilen tedavi diş teli ise öncelikle dişlerinizin mevcut olan ilk yapısı birçok farklı şekli ile kayıt altına alınır. Yapılacak uygulama sonucunda var olan gelişmeleri görmek için bu adım çok önemlidir. Bu hazırlıklar en profesyonel şekilde yapıldıktan sonra hastanın dişlerinin kuru olması sağlanır. Çünkü diş teli uygulamaları kuru dişler üzerine yapılmaktadır. Dişlerin kuru olması ve kuru kamasını sağlamak için hastanın ağzına ekartör denilen bir parça yerleştirilir. Bu parça sayesinde dudak ve yanaklarınız diş yüzeyine temas etmez ve dişlerin kuru kalması sağlanır. Bu uygulamanın hemen ardından braket adı verilen diş telleri diş teli yapıştırıcısı ile dişlere yapıştırılır. Diş teli nasıl takılıyor diye merakını gideren hastalar için yeni merak konusu bu işlemin acıtıp acıtmadığıdır. Bunun için rahat olabilirsiniz. Çünkü acısız ve ağrısız bir işlemdir.
Diş teli nasıl takılıyor ve ne kadar sürüyor
Diş teli nasıl takılıyor yanıtını alan ve bu işlemlerin acısız bir şekilde tamamlandığını öğrenen çocuklar için bu işlemin ne kadar sürdüğü de önemli bir konudur. Aslında bu süre uygulanan yöntemlere göre değişmektedir. Ortalama olarak değerlendirildiğinde ise diş tellerinizin takılması yaklaşık olarak bir buçuk saat kadar sürmektedir.
Diş teli tedavisi uzun süren bir tedavidir. Tedavi süresinde doktorunuzun size söylediği tüm kurallara dikkat ederseniz tedavi sonucunuz başarılı olacaktır. Diş teli kullanılırken yeme ve içme konusunda bazı yasaklarınız olacaktır. Bunlara uyduğunuz taktirde diş telleriniz zarar görmeyecek ve tedavi hesaplandığı süreler içerisinde sona erecektir.