Menu
in

Eklenen İçeriğin Hemen Google Çıkması Nasıl Olur?

Web siteniz, bloğunuz eğer çok güncelse bir süre sonra Google eklediğiniz içeriği kendiliğinden gelip kaydedecektir. Fakat siteniz çok güncel değilse, yazdığınız yazıyı kendiniz kayıt ettirmenizde fayda var.

Eğer yazdığınız yazı geç kaydolursa bu sürede başkası yazınızı kendi sitesine kopyalarsa ve ilk onun yazısı kaydolursa sizin yazı kopya içerik olarak algılanır. Siz onun sitesinden kopyalamış görünürsünüz. Bunun olmasını da kimse istemez.

Siteniz için site haritası oluşturunuz, eklediğiniz yazı otomatik site haritasına eklenmeli. Bu site haritasınıda google search console eklediğinizde yazılarınız kısa sürede Google tarafından kaydedilecektir.. WordPress kullanıyorsanız bunun için eklentiler mevcut. All in one seo eklentisini tavsiye ederim.

Site haritası yöntemiylede ilk başlarda eklediğiniz yazı hemen yayınlanmayabilir. Bu durumda Google Seach console  konu linkinizi kendiniz kaydetmeniz faydalı olacaktır. Bu yöntemle bir kaç dakika içerisinde yazınız Google aramalarında çıkacaktır.

Belki yeni başlayıp bu yazıyı okuyanlarınız vardır. Öncelikle Google Search Consol’a nasıl site eklenir onu adım adım yazayım.

https://search.google.com/search-console/welcome?hl=tr    bu linke tıklayıp google hesabınız oturum açınız.

Doğrulamak için bir kaç yöntem var. Ben bir yöntemi resimledim. Site adresinizi yazıp Devam’ a tıklıyorsunuz. Html dosyasını indirip sitenizin kurulu dizinine yükleyip, daha sonra Doğrula butonuna tıklıyorsunuz. Böylelikle artık o web adresinin sizin olduğunu doğrulamış oluyorsunuz. Google size sitenizle ilgili yönetim hakkı veriyor. Site haritasını da sitenizi doğruladıktan sonra bu panelden yapmanız gerekiyor.

Sitenizi doğruladınız. Şimdi yazdığınız yazıyı nasıl hemen kaydettireceksiniz ?

Videodan adımları takip edebilirsiniz.

Linkinizi arama yerine yapıştırıp enter ‘a basın. Sonrada Dizine eklensin yazısına tıklayınız. 1 dakika içinde yazınız aramalarda çıkmaya başlar.

İstisna olarak içeriği yetersiz, kopya içerikler aramalarda yine de yayınlanmadığı durumlarda olabiliyor.

 

Leave a Reply

Exit mobile version